Wit hobbels op mijn zuigeling benen

September 27

Wit hobbels op mijn zuigeling benen

Nieuwe baby's vaak lijken perfect aan hun ouders, maar soms komen ze met een paar kleine aandoeningen, zoals witte bultjes op hun benen. Kleine witte bultjes op de huid van een baby, hetzij op haar benen of elders, zijn een veel voorkomende aandoening. Deze bulten zijn gemeenschappelijkst op pasgeborenen, maar ze kunnen ook opduiken op baby's een beetje ouder.

Kenmerken

Wit hobbels die gewas omhoog op een baby's benen zijn meestal klein en soms voorzien van een paar andere onderscheidende kenmerken, Kids gezondheid en Mayo Clinic opmerking. Soms rondom een huiduitslag, rode ringen en vlekkerig huid de hobbels, die zijn vaak gevuld met een vloeistof die lijkt op pus. Deze bulten zijn meestal het gevolg van een aandoening genaamd erythema toxicum. Andere hobbels lijken op acne, en zijn soms rood met een verhoogde whitehead, over het algemeen een aandoening bekend als milia die aangeeft.

Erythema Toxicum

Erytheem toxine is een huiduitslag die ten minste 50 procent van pasgeborenen treft, zegt Kids gezondheid. De witte hobbels zijn onderdeel van een fragmentarisch, rode huiduitslag die vaak op een baby's benen en armen, alsmede haar borst en gezicht opduikt. Geen mens is zeker van de exacte oorzaak van erytheem toxine, maar het is niet schadelijk, noch besmettelijk.

Milia

Milia zijn bultjes die meestal pop op een baby's gezicht, vooral zijn neus, wangen en kin gebied, hoewel ze zich ook op de benen voordoen kunnen, Mayo Clinic en de gezondheid van de kinderen wordt uitgelegd. Zoals erytheem toxine zijn milia ook onschuldig, niet besmettelijk en gemeenschappelijk. Deze voorwaarde duikt in ongeveer de helft van alle pasgeborenen, hoewel kinderen van alle leeftijden kunnen ontwikkelen. Milia ontstaan wanneer kleine schilfers van de huid in de buurt van het huidoppervlak zitten.

Behandeling

De behandeling van erythema toxicum en milia is hetzelfde, Kids gezondheid en Mayo Clinic zeggen. Er is geen. Beide voorwaarden opruimen zonder behandeling, mits u niet halen, schrobben of anders de hobbels moeite. Erytheem toxine, dat meestal een dag of twee na de geboorte verschijnt, verdwijnt doorgaans in ongeveer zeven dagen. Milia vaak opduiken direct na de geboorte en verdwijnt na enkele weken. De enige keer dat een bezoek arts in orde voor beide voorwaarden is is de hobbels niet verdwijnen op hun eigen of andere symptomen ontwikkelen.

Preventie/huidverzorging

Net zoals er geen behandeling voor beide voorwaarden is, is er geen manier om te voorkomen dat erytheem toxine en milia, Mayo Clinic en de gezondheid van de kinderen zeggen. Echter kun je huid van uw baby de gezondste met reguliere zorg. Het gaat hierbij om dagelijks wassen van je baby's gezicht, gevolgd door voorzichtig aaien het droog. Ook sturen duidelijk van lotions, crèmes, oliën of een medicinale topische behandelingen op elk gebied van huid van uw baby.


gerelateerde artikelen