Hoe beïnvloedt de verdoving het lichaam?

September 26

Hoe beïnvloedt de verdoving het lichaam?

Anesthesie wordt gebruikt wanneer een patiënt elk type van chirurgie ondergaat. Volgens de encyclopedie van de operatie is verdoving een medicijn toegediend aan patiënten pijn of sensatie gevoelloos terwijl chirurgie wordt uitgevoerd. Het wordt regelmatig via inademing of injectie toegediend. Verdoving werkt door het blokkeren zenuwimpulsen, die helpt om de pijn tijdelijk te ondersteunen. Er zijn vier soorten verdoving: regionale, algemene, lokale of intraveneuze sedatie. Verdoving heeft zijn eigen bijwerkingen die meestal na de operatie verdwijnen.

Misselijkheid en braken

Braken en misselijkheid kunnen invloed hebben op het lichaam als een neveneffect van de verdoving, volgens de Amerikaanse maatschappij van Anesthesiologists. Deze symptomen doen zich meestal na de verdoving administratie en post chirurgie. Na de operatie schrijven artsen meestal anti-misselijkheid medicatie om te verlichten deze symptomen. Patiënten moeten contact opnemen met een arts als de symptomen worden ongemakkelijk of ernstige.

Bijwerkingen

Volgens «««MayoClinic.com is bijwerkingen een bijwerking van de verdoving. Typisch, narcose, waar de patiënt voelt niets en gaat slapen, zal leiden tot het individu te voelen groggy na het wakker worden. Dientengevolge, kunnen verwarring en desoriëntatie optreden na de operatie. Patiënten voelen zich vaak slaperig, moe en zwak voor meerdere dagen. Particulieren kunnen daarnaast ook optreden coördinatieproblemen, wazig zien en moeilijkheden bij de besluitvorming.

Allergische reactie

MayoClinic.com meldt dat een allergische reactie op de verdoving kan optreden. Dit kan leiden tot ademhalingsproblemen, spierspasmen en snelle hartslag. Bovendien kan de patiënt ook een hoge koorts ontwikkelen. Deze aandoening, Maligne hyperthermie, genaamd optreedt na toediening van de narcose. Het wordt geadviseerd een arts te raadplegen als het ontwikkelen van allergische reacties op de narcose.

Anesthesie toxiciteit

Toxiciteit kan zich voordoen als een bijwerking op narcose, chirurgie encyclopedie. De medicatie halothaan, gebruikt in sommige anesthesie, kan necrose of de vroegtijdige dood van levend weefsel veroorzaken in de lever. De medicatie sevoflurance kan bijdragen aan nier toxiciteit. Daarnaast kunnen verdoving machines kooldioxide uitmaken wanneer afbreken van inhalatie anesthetica. Dit proces kan blijken giftig voor rode bloedcellen.

Andere bijwerkingen

Een patiënt kan voelen droogheid in de mond of pijn in de keel. Dit gebeurt vaak met inhalatie anesthetica waarbij buizen worden ingevoegd in de keel voor het beheer van de verdoving. MayoClinic.com merkt op dat het individu zich ook rillen en koude rillingen voordoen kan.


gerelateerde artikelen