Fysiotherapie voor een UT Ligament Split & scheur in de pols

March 1

Fysiotherapie voor een UT Ligament Split & scheur in de pols

Het meest voorkomende type scheur in het ligament UT, of ulnotriquetral, is een in de lengte scheuren van het ligament, waardoor de uiteinden van het ligament intact en het houden van de botten in de pols samen, maar veroorzaakt ernstig gebrek aan kracht en stabiliteit in het gewricht. Bepaalde technieken van de fysiotherapie en oefeningen kunnen helpen pols gezamenlijke functie te herstellen en pijn te verminderen.

Beschrijving

Het ulnotriquetral ligament, ook bekend als de UT en de ulnaire collaterale ligament, of de UCL, is één van de ligamenten die de pols gezamenlijke bij elkaar te houden. Breuken of scheuren in deze gewrichtsbanden kan beperkt verkeer, mobiliteit, bereik van beweging en kracht in de gezamenlijke pols. Het korte ligament is gelegen aan de buitenkant van de hand waar de pisiform, of de kleine metacarpale bot van de kleine vinger, verbinding maakt met het distale einde van de ellepijp of onderarm bot.

Niet-chirurgische therapie

Uw arts kan niet-chirurgische therapie voorstellen voordat het suggereren van chirurgie. Tijdens de beginfase genezing, zal u voorzien zijn van een gegoten of brace immobiliseren van de pols gedurende maximaal zes weken, afhankelijk van de ernst van de scheur en uw ongemak.

Post chirurgische therapie

Therapie begint meestal na ulnotriquetral ligament wordt reparatie zes weken na chirurgie. U zult waarschijnlijk beginnen uw rehab met bereik-van-motion oefeningen, zoals het openen en sluiten van je vuist, vervolgens maken van zeer kleine rechtsom en linksom rotaties met je pols gezamenlijke. Supinatie en pronatie oefeningen helpen langgerekt en versterking van het ligament. Een fundamentele supinatie oefening wordt gedaan door het draaien van uw palm-kant tot aan het plafond, en pronatie is uitgevoerd door het draaien van de hand, dus geconfronteerd met de palm naar beneden naar de vloer. Voer deze oefeningen zoals aangegeven door uw therapeut.

Flexie

Pols flexie oefeningen met behulp van een weerstand band aanbod versterking van voordelen aan de pols-spieren, hand pezen en ligamenten zonder het gebruik van gewichten. Pak één uiteinde van een band van de weerstand in je gewonde hand. Plaats het andere uiteinde onder je voet of koppelen aan een stevig object. Begin de oefening met uw onderarm loodrecht naar de vloer, de palm naar boven gericht. Spanning in de band moet leiden tot uw pols DIP iets naar beneden. Koppel uw onderarm met je andere hand, en houden de arm nog steeds, til de pols, curling je vuist naar binnen en omhoog richting je borst. Herhaal dit op en neer beweging met de band verschillende tijden, of zoals voorgeschreven door uw therapeut.

Radiale afwijkingen

Radiale afwijkingen versterken de zijkanten van de pols en de focus op het ulnotriquetral ligament ligament aan de buitenzijde van de pols. Houd een uiteinde van een weerstand band in je gewonde hand en aan de andere kant staan. Begin de oefening met uw onderarm loodrecht naar de vloer. Maak een losse vuist, met de rug van je hand gerichte weg van je lichaam en de duim gekruld rond de vuist. Spanning in de band moet leiden tot uw pols DIP iets naar beneden. Lift naar boven zodat de bovenkant van je vuist beweegt in de richting je borst. Houd de spanning voor een moment en laat dan los. Release en herhaal volgens de instructies van uw therapeut.


gerelateerde artikelen