Hoe ketose lagere Cholesterol?

June 8

Ketose is een toestand die wordt geactiveerd door koolhydraatarme diëten. Het is het resultaat van uw lichaam afbreken van vetzuren. Deze diëten metabolisme veranderen en veranderen de manier waarop die je lichaam energie gebruikt. Diëten die ketose induceren kunnen bijdragen aan een afname van de bloedcholesterol.

Koolhydraatarme diëten

Een verscheidenheid van dieetplannen beperken koolhydraten, maar de meeste zijn vergelijkbaar. De eerste fase van ketose-inducerende dieetplannen zoals het Atkinsdieet, ernstig beperken koolhydraten tot niveaus zo laag als 20 g per dag. Als het dieet blijft, en dieters afvallen, koolhydraten worden geleidelijk toegevoegd aan het dieet. Maar ze zijn altijd beperkt, volgens de Mayo Clinic-website.

Ketose

Ketose is onderdeel van het lichaam van de reactie op de laag-koolhydraat inname. Als een 2004 artikel in het "Journal of the International Society of Sport Medicine" notities verbrandt je lichaam vetzuren voor energie wanneer je lage hoeveelheid koolhydraten eet. Ketonen worden geproduceerd wanneer uw lever vetzuren voor gebruik als brandstof breekt; de accumulatie van ketonen in uw bloed leidt tot ketose. Ketose is een bijproduct van brandende lichaamsvet, die kan helpen lagere uw cholesterol.

Ketose, gewichtsverlies en Cholesterol

Uw cholesterolniveaus worden beïnvloed door uw gewicht en hoeveel lichaam vet u hebben. Veel mensen die hoog cholesterolgehalte hebben zijn overgewicht of obesitas. Als u lijdt aan overgewicht en hoog cholesterolgehalte hebben, kunt verlies van 5 tot 10 pond u lagere uw cholesterol, volgens de Mayo Clinic-website. Diëten die leiden ketose tot dwingen uw lichaam te verbranden van lichaamsvet, wat in gewichtsverlies en lagere cholesterolniveaus resulteert.

Overwegingen

Wanneer goed uitgevoerd, diëten die je lichaam in ketose sturen kunnen ertoe leiden dat u lagere uw cholesterol en gewicht te verliezen. Maar het beperken van koolhydraten zorgt ervoor dat sommige mensen eet meer voedingsmiddelen die hoog in verzadigd vet en cholesterol, zoals rood vlees en eieren, die de effecten van cholesterol-verlagende van gewichtsverlies neutraliseren kunnen, volgens de Mayo Clinic-website. De meeste koolhydraatarme diëten raden nu dat dieters Vermijd voedsel dat hoog in verzadigd vet en cholesterol en uitzoeken van mager bronnen van eiwitten.


gerelateerde artikelen