Een Sauna goed is voor de genezing van littekens?

May 19

Een Sauna goed is voor de genezing van littekens?

Sauna liefhebbers credit hun routinegebruik met de bevordering van goede gezondheid op vele manieren, met inbegrip van het stimuleren van het immuunsysteem, het verlichten van pijn en spier pijn, vermindering van ontsteking, verbetering van de bloedsomloop en het verlichten van stress. Hoewel er niet veel onderzoek sauna therapie te koppelen aan de genezing van littekenweefsel die binnen of buiten het lichaam vormt, is de cardiovasculaire voordelen van sauna,--waaronder de stroom van bloed, zuurstof en voedingsstoffen door het lichaam te verhogen--wellicht een indirect effect op de genezing van interne en externe littekens.

Sauna zwemmen

Gevonden in de meeste sportscholen en fitnesscentra, is een sauna een kleine, afgesloten ruimte met een houten bankje van de bovenste en onderste samen met houten muren, vloer en plafond. Verwarmd door een electrisch fornuis bedekt met rotsen, de temperatuur in een sauna kan variëren van 176 graden F tot 194 graden F. Sauna gebruikers kunt regelen de vochtigheid in de kamer door gieten water op de stenen. Sauna therapie deskundig Lawrence Wilson zegt sauna's dat functie infrarood verwarmers effectiever zijn voor genezing omdat infrarood warmte het lichaam dieper dan de warmte van een traditionele sauna doordringt. In Finland is sauna zwemmen een noodzaak voor genezing en het handhaven van goede gezondheid geworden.

Littekenvorming

Als onderdeel van het genezingsproces produceert het lichaam vezelig weefsel ter vervanging van de huid beschadigd na een knippen, schrapen of branden. Externe littekens ook vorm na een operatie en als het resultaat van de uitbarstingen van de huid die met besmettelijke ziekten zoals waterpokken ontwikkelen. Littekenweefsel is over het algemeen aan de orde gesteld, dikker en een andere kleur dan de rest van uw huid. Interne littekenweefsel vormen op spieren, pezen, ligamenten, fascia en gewrichten na repetitieve bewegingen, letsel en chirurgie als het lichaam zich bindweefsel ontwikkelt te genezen beschadigd spieren of gewrichten.

Sauna's en bloedsomloop

Zittend in een sauna dwingt uw lichaam transpireren en de meeste mensen laat over een pint van zweet tijdens een 20 minuten durende sauna sessie. Wilson zegt sauna's vergroten uw lichaamseigen natuurlijke methode voor het elimineren van afval via de huid. Op hetzelfde moment verhoogt de hoeveelheid bloed door je hart gepompt. Deze verhoogde doorbloeding brengt meer zuurstof naar de gewonde weefsels, kraakbeen en gewrichten musculoskeletal gebieden en afname ontsteking, schrijft arts Graham Simpson in "Spa geneeskunde." Verhoogde bloedtoevoer verjongt de huid, verbetering van de huidtoon en textuur, zegt Wilson.

Verkeer en littekenweefsel

Met slechte circulatie gekoppeld aan langzame genezing, kan verbetering van de doorbloeding helpen uw lichaam genezen sneller, zowel intern als extern. Er is echter niet een goed gedocumenteerde koppeling tussen sauna therapie en litteken genezing. Een studie gepubliceerd in 2003 vond geen verschil in de wondgenezing onder een groep van 79 patiënten na enkele werden aangemoedigd om te gebruik maken van een sauna drie dagen na de operatie en anderen sauna baden waren verboden. Afhankelijk van de locatie van uw littekenweefsel, zou het litteken van leeftijd, grootte en de schade die littekens veroorzaakt, een medische professional waarschijnlijk bieden de beste begeleiding.

Litteken genezing Remedies

In het algemeen, de traditionele medische gemeenschap niet heeft omarmd sauna therapie als behandeling voor littekens. De National Institutes of Health lijsten chirurgische herziening, dermabrasie, laser behandelingen, injecties, chemische peelings en crèmes als behandelingen te minimaliseren externe littekens. Anekdotisch bewijs lijkt te valideren werkzaamheid van sommige externe scar vermindering therapieën die functie wrijven van de huid dagelijks met zalven die bestaan uit vitamine E of essentiële oliën geformuleerd om de huid, stimuleren van de circulatie en stimuleren van de groei van nieuwe huidcellen.


gerelateerde artikelen