Voedingsmiddelen met een hoge dichtheid van de nutriënten

June 13

Voedingsmiddelen met een hoge dichtheid van de nutriënten

Het is geen geheim dat wat je eet is van invloed op uw gezondheid. Als u op zoek bent om te maximaliseren van de voedingskwaliteit van elke hap die je neemt, zijn voedingsmiddelen met een hoge dichtheid van nutriënten, wat betekent dat voedingsmiddelen die zorgen voor een aantal essentiële voedingsstoffen in een kleine hoeveelheid calorieën. Meeste gezondheidszorgberoeps ben het eens dat nutriënt-dichte voedingsmiddelen de focus van uw dieet moet. In het kort, betekent dit stimuleren uw inname van fruit en groenten, volle granen, mager bronnen van eiwitten en magere zuivel voedingsmiddelen.

Super voedzaam fruit en groenten

Voedingsmiddelen met een hoge dichtheid van de nutriënten

Fruit en groenten zijn de ultieme voedingsrijk voedsel. Ze zijn laag in calorieën en vet en rijk aan vezels, kalium, vitamine A en C en folaat. Groenten en fruit zijn ook rijk aan fytochemicaliën, die voedingsstoffen die een aantal voordelen aan het lichaam bieden, met inbegrip van verhoogde immuniteit, ogen en huid gezondheid en bescherming tegen kanker en hart-en vaatziekten. De U.S. Department of Agriculture raadt aan dat u de helft van je bord met fruit en groenten laden.

Over het algemeen volkorengranen

Voedingsmiddelen met een hoge dichtheid van de nutriënten

Hele granen, zoals groenten en fruit, zijn van nature rijk aan vezels, vitamines, mineralen, gezonde vetten en fytochemicaliën. De USDA de MyPlate.gov website raadt aan dat u ten minste de helft van uw graan porties volkorengranen. Met inbegrip van meer volle granen in je dieet niet alleen verbetert de voedingskwaliteit van uw dieet, maar het ook zou kunnen verminderen uw risico op hart-en vaatziekten, type 2 diabetes en kanker. De vezel in volle granen ook helpt voorkomen constipatie en u helpt beschermen tegen diverticular ziekte.

Houd het Lean, eiwit

Voedingsmiddelen met een hoge dichtheid van de nutriënten

Het menselijk lichaam moet eiwitten voor groei, ontwikkeling en cel reparatie. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan proteïnen bieden ook ijzer, B vitamines, vitamine E, zink en magnesium. Nutriënt-dichte eiwitvoedsel bevatten mager vlees, gevogelte, schaal-en schelpdieren, eieren, bonen, erwten, noten en zaden. De meeste Amerikanen behoeften hun eiwit door het eten van rundvlees, gevogelte en eieren, volgens de USDA. Om te variëren uw nutriënten inname van voedingsmiddelen die rijk zijn aan proteïnen, is het belangrijk om te eten van eiwitten uit verschillende bronnen. Probeer omhoog mengt het met schaal-en schelpdieren, bonen, erwten, noten en zaden. Schaal-en schelpdieren, noten en zaden bevatten voedingsstoffen die beschermen je hart en verminderen uw risico op hart-en vaatziekten.

Laag vetgehalte of vetvrij zuivel

Voedingsmiddelen met een hoge dichtheid van de nutriënten

U weet al dat je calcium nodig voor sterke botten, maar het is ook nodig voor de transmissie van de zenuw, spiercontracties en de vernauwing en verwijding van de bloedvaten. Low-fat en vetvrije melkproducten zijn een goede bron van calcium en vitamine D, eiwit en kalium zonder alle verzadigd vet en calorieën, waardoor ze hoge-nutriënt-dichte keuzes ook te bieden. Met inbegrip van vetarme en vetvrije melk in uw dieet kan niet alleen bot gezondheid verbetert maar ook lagere bloeddruk en verminderen uw risico van type 2 diabetes.


gerelateerde artikelen