Diëten die helpen voorkomen dat Pancreatitis & zure terugvloeiing

August 3

Diëten die helpen voorkomen dat Pancreatitis & zure terugvloeiing

Pancreatitis is een ontsteking van het slijmvlies van de alvleesklier, die is een orgaan dat helpt het lichaam absorberen van de voedingsstoffen uit het voedsel dat je eet. Zure reflux treedt op wanneer de klep bevindt zich aan het einde van de slokdarm niet volledig de ingang van de maag sluit. Dientengevolge, lekken maagzuur en voedsel in de slokdarm, waardoor irritatie en ontsteking. Beide voorwaarden kunnen worden pijnlijk en slopende, afhankelijk van de ernst van de ontsteking. Gelukkig, fundamentele veranderingen in uw dieet kunnen verlichten de symptomen van zowel pancreatitis en zure terugvloeiing.

Stap 1

Opgeven cafeïne. Beperken of vermijden van dranken waarin cafeïne, zoals koffie en frisdranken. Volgens de School van de Universiteit van Pennsylvania van geneeskunde, kunnen deze soorten dranken extra irritatie van de alvleesklier en de slokdarm veroorzaken. Als alternatief, dagelijks tussen 48 oz. en 64 oz. van water drinken maar het beperken van de hoeveelheid vloeistof die je met een maaltijd drinkt. Hierdoor kan je maag het zuur om te verteren voedsel zo effectief mogelijk gebruiken. UPSM adviseert verder dat u rechtop voor twee uur na een maaltijd blijft, de kans van zure terugvloeiing kleiner.

Stap 2

Hele voedsel eten. Hoogst verwerkte levensmiddelen in uw dieet vervangen door fiber en voedselrijke voedingsmiddelen, zoals vers fruit, groenten en volkoren producten. Hebt u pancreatitis, focus op het consumeren van donkere groene bladgroenten en zeewier, die goede bronnen van ijzer en B-vitamines zijn. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, het eten van levensmiddelen met een hoog in deze voedingsstoffen kan helpen verminderen het risico van ontsteking en kan verlichten symptomen van pancreatitis. Voedsel dat hoog in vezel zijn belangrijk voor de steun van het spijsverteringsproces en kunnen helpen uw spijsverteringsstelsel werk optimaal te houden.

Stap 3

Het gebruik van gezonde vetten. Vermijd rijke, hoge vet voedsel, en niet eet voedsel dat trans-vetzuren, meestal aangeduid als gehydrogeneerde vetten bevatten. Voedsel dat hoog zijn in vet, volgens de UPSM, zijn gekoppeld aan zure terugvloeiing en de Universiteit van Maryland Medical Center wordt toegevoegd dat deze voedingsmiddelen het risico of de ernst van de symptomen van pancreatitis verhogen kunnen. Focus in plaats daarvan op het gebruik van gezonde vetten zoals olijfolie, of plantaardige olie voor het koken of bakken. Het consumeren van vis die is hoog in omega-3 vetzuren ten minste eenmaal per week. Omega-3 vetzuren helpen verlichten van de ontsteking en verbetering van uw immuniteit, verminderen en voorkomen van pancreatitis.

Stap 4

Knip rood vlees. Verminderen of elimineren van uw consumptie van rood vlees en in plaats daarvan eet magere eiwitten zoals zonder vel wit-vlees gevogelte; bonen; Tofu; en coldwater, magere vis. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, kan rood vlees verergeren de ontsteking pancreatitis is gekoppeld. Individuen met zure terugvloeiing profiteren van lagere-vet eiwitten eten omdat ze bijdragen tot het verminderen van overtollige gewicht. UPSM adviseert dat individuen ervaren zure terugvloeiing veel van hun symptomen verlichten kunnen door het handhaven van een gezond gewicht.

Waarschuwingen

  • Raadpleeg uw arts alvorens belangrijke dieetveranderingen.

Tips

  • Eet meerdere maaltijden per dag, in plaats van drie grote landen. Dit helpt je lichaam verteren kleinere hoeveelheden voedsel tegelijk, verminderen de mogelijkheid van overtollige maagzuur dat kan irriteren ontstoken weefsels van de spijsvertering.

gerelateerde artikelen