Hoe te verminderen van de verschijning van littekens

December 14

Hoe te verminderen van de verschijning van littekens

Littekens heeft vele oorzaken, waaronder snijden, schaafwonden, brandwonden, acne en zelfs kleine geïnfecteerde wonden. Littekens optreden wanneer de buitenste laag van de huid--de epidermis--beschadigd raakt. Als de huid zelf heelt, groeit een nieuwe laag van de huid om te dekken van de wond en het lichaam beschermen. Volgens de National Institutes of Health variëren litteken optredens afhankelijk van de oorsprong van de schade, waar de schade is, leeftijd en genetica. Hoewel littekens na verloop van tijd vervagen, zijn ze permanent. Het is mogelijk om littekens met diverse behandelingen, van over-the-counter producten naar meer intensieve procedures.

Stap 1

Een lotion of crème die fruitzuur rechtstreeks op de huid bevat toepassen. Fruitzuur natuurlijk worden aangetroffen in fruit en verwijderen dode huidcellen. Toepassing van de stof op de huid vermindert littekens, roodheid en zwelling na verloop van tijd.

Stap 2

Gebruik een siliconen behandeling op het getroffen gebied. Ze zijn beschikbaar op de meeste apotheken over-the-counter of online. Toepassen van de siliconen-gel direct bovenop het litteken en bedek het met een pleister of medische tape. Siliconen overlapt vocht en kan littekens vervagen.

Stap 3

Stop in de zon te gaan en altijd zonnebrandcrème. Stralen van de zon kunnen verhogen het pigment in uw huid, waardoor je littekens meer merkbaar.

Stap 4

Een cosmetische concealer toepassen op het litteken te tijdelijk verminderen de zichtbaarheid ervan. Selecteer een concealer tint die overeenkomt met uw huidtoon en masseer het in het getroffen gebied. Bedek het met een poeder foundation een verdere verlaging van het litteken verschijning.

Stap 5

Meer diepgaande behandelingsmethoden met een dermatoloog of plastisch chirurg bespreken. Ze kunnen suggereren oplossingen die, afhankelijk van het soort litteken, verminderen de zichtbaarheid van het litteken of volledig verwijderen. Volgens de American Academy of Facial plastische en reconstructieve chirurgie, technieken omvatten laser behandelingen, litteken revisies, microdermabrasie, steroïde injecties en chemische peelings.

Wat die u nodig hebt

  • Alphahydroxy zuur crème
  • Siliconen behandeling
  • Zonnebrandcrème
  • Concealer
  • Stichting

gerelateerde artikelen