Hak-teen vs. teen-hiel wandelen

December 17

Hak-teen vs. teen-hiel wandelen

Mens aangepast aan een patroon van het lopen die verschilt van die van de meeste zoogdieren. In plaats van lopen op hun tenen zonder veel gewicht op de hiel te zetten, hebben ze de neiging om te lopen door het slaan van hun hielen eerste – in een staking bekend als hak-teen lopen. Hoewel hardlopen of walken op de tenen efficiënt voor vier-legged wezens is, voor de mens is een hak-teen patroon meest efficiënte.

Gebruik van de spier

De manier waarop je invloed op welke spieren worden geactiveerd en uw algehele energie-efficiëntie. Plaatsen van de tenen eerst vermindert het bedrag dat je achillespees rekken moet bij het lopen. Teen lopen vermindert de activering van de Musculus soleus, die loopt van net onder de knie tot de hiel, met 122 procent, volgens een studie in de "Journal van biomechanica" gepubliceerd in 2007, maar verhoogt de activiteit van de grootste kuitspier, de gastrocnemius, met 76 procent.

Efficiëntie

Onderzoekers van Jean Universiteit in Duitsland en de Universiteit van Utah studeerde de efficiëntie van teen-aan-hiel verkeer versus hiel-tot-teen beweging. Hun onderzoek, gepubliceerd in het "Journal of Experimental Biology" in November 2009, vond dat wandelen met de tenen ten eerste met geen hiel staking, veroorzaakt vrijwilligers tot 53 procent meer energie verbruiken. Tiptoeing is zelfs minder efficiënt.

Oefeningen

Wandelen van teen-aan-hak en hiel-tot-teen lopen kunnen worden gebruikt als oefeningen voor atleten, met inbegrip van lopers, die naar voren gebogen aan spier onevenwichtigheden zijn. Deze wandelende technieken versterken van de spieren van het kalf, die u helpt beschermen tegen shin splints en stress fracturen. Om te werken de spieren van het kalf en rekken van de achillespees, kunt u beide typen lopen twee tot drie keer per week naar uw trainingsschema. Voor gerichte hiel-tot-teen wandelen, stap voorwaarts in blote voeten met je hielen. Houd je lichaam rechtop en nauwelijks laat die de tenen touch down-als ze helemaal aanraken. Bij teen-aan-hiel wandelen, ook in blote voeten en focus op komt hoog op uw tenen en verplaatsen dan verlagen de hiel zo dicht mogelijk bij de grond mogelijk zonder daadwerkelijk aan te raken. Ga ongeveer vijf voeten, of 15 meter, rusten voor een minuut of zo, en vervolgens herhalen.

Overwegingen

Peuters lopen vaak op hun tenen als eerst leren lopen. Na verloop van tijd de meeste peuters ontgroeien deze gewoonte en lopen van hiel tot teen, maar in sommige kinderen het patroon wordt een gewoonte of is te wijten aan een korte achillespees. Het kan ook worden veroorzaakt door bepaalde ontwikkelingsstoornissen. Als uw kind op zijn tenen loopt na het bereiken van de leeftijd 2, uw arts raadplegen.


gerelateerde artikelen