Aspiratie pneumonie pathologie

December 29

Aspiratie pneumonie pathologie

De meeste mensen nadenken niet veel om te slikken. Overdracht van een mondvol van voedsel, is SAP of speeksel uit je keel naar je maag één van die onbewuste gebeurtenissen die u meerdere malen dagelijks uitvoeren. En, als de inhoud van uw maag naar je keel rakelen, reflexieve mechanismen meestal beletten dit materiaal uw luchtwegen. Echter wanneer deze mechanismen niet--een gemeenschappelijk optreden in kritisch zieke--kan vreemd materiaal worden aanzuiging, of ingeademd, in je longen. Het type van longkanker schade die het gevolg is van aspiratie wordt bepaald door de aard en de hoeveelheid materiaal ingeademd en de reactie van uw lichaam op dat materiaal.

Risicofactoren

De mechanismen ter bescherming van uw luchtwegen worden grotendeels bepaald door de reflexen. Echter elk proces dat drukt uw niveau van bewustzijn of schade van de zenuw trajecten tussen uw hersenen en keel kon het verhogen van uw risico voor aspiratie. Lijnen, hoofdletsel, neuromusculaire aandoeningen--cerebrale parese of spierdystrofie, bijvoorbeeld--anesthesie, sedativa, alcohol vergiftiging en inbeslagneming aandoeningen kunnen afbreuk doen aan de reflexen ter bescherming van uw luchtwegen. Voorwaarden ter bevordering van de maaginhoud te stijgen in uw slokdarm, zoals gastro-oesofageale refluxziekte, overgewicht, voeding buizen of arbeid vóór de bevalling, kunnen ook verhogen de kans op aspiratie.

Chemische schade

Het hydrochloric zuur in je maag helpt verteren het voedsel dat je eet en potentieel gevaarlijke bacteriën vernietigt voordat ze uw lichaam systemen kunnen invoeren. Maagzuur is echter ook irriterend voor levend weefsel. Volgens een bijstelling van de 2001 in "The New England Journal of Medicine", kan inhalatie van zure maaginhoud het decor voor aspiratie pneumonitis, een inflammatoire aandoening als gevolg van chemische schade aan gevoelige longen weefsels. Aspiratie pneumonitis kan variëren in ernst, met sommige patiënten hebben geen duidelijke symptomen en anderen ervaren van hoesten, hijgen, kortademigheid, longoedeem (vloeistof lekt in de longen), arme zuurstof uitwisseling, wijdverbreide orgel schade en zelfs de dood.

Longontsteking

De afscheidingen in uw mond, keel en bovenste luchtwegen zijn gekoloniseerd door bacteriën, waarvan sommige uw longweefsel infecteren kunnen inademing diep in uw luchtwegen. Evenzo kunnen de voedingsmiddelen en dranken die u verbruikt potentieel besmettelijke micro-organismen bevatten. Aspiratie van om het even welk van deze materialen kan Pipetteer bacteriën in je longen, waar ze kunnen leiden tot longontsteking. Daarnaast kunnen bacteriën verplaatsen naar longweefsel die reeds is aangetast door aspiratie pneumonitis. In tegenstelling tot de streven pneumonitis, die strikt als gevolg van chemische schade aan je longen, is aspiratie pneumonie een besmettelijke proces dat moet worden behandeld met antibiotica. De bacteriën in de longen van mensen met aspiratie pneumonie zijn vergelijkbaar met die gevonden bij patiënten met longontsteking als gevolg van andere oorzaken en, in feite, lijken op de bacteriën in de keel en bovenste luchtwegen van gezonde mensen. Een antibioticum dat is effectief tegen een breed scala van bacteriën wordt meestal gekozen voor de behandeling van patiënten met aspiratie-pneumonie, totdat een specifieke organisme kan worden geïdentificeerd.

Soortgelijke presentaties

In April 2011 de kwestie van "Critical Care Medicine" meldde onderzoekers aan de Universiteit van Michigan in Ann Arbor dat aspiratie pneumonie en aspiratie pneumonitis kunnen moeilijk te onderscheiden, alhoewel zij onderscheiden entiteiten. Zowel voorwaarden kunnen veroorzaken klinisch soortgelijke foto's--koorts, hoge witte tellen, abnormale borst x-stralen en respiratoir falen-- en beide kunnen agressieve medische verzorging nodig hebben, inclusief airway suctioning, zuurstof, bronchoscopie Schakel voedseldeeltjes en zelfs ventilator ondersteuning. Hoewel pneumonitis alleen geen antibiotische therapie vereist, starten veel artsen antibiotica wanneer aspiratie is getuige of verdachte om te voorkomen dat longontsteking ontwikkelen.


gerelateerde artikelen