Hoe te verwijderen Tegaderm Bandages

February 22

Tegaderm pleisters zijn duidelijke, waterdichte dressings die over kleine huid verwondingen, lichte brandwonden, IV sites en sommige chirurgische wonden kunnen worden geplaatst. De fabrikant, 3M, raadt aan dat Tegaderm dressings minimaal elke zeven dagen worden gewijzigd. Het verwijderen van de dressing, het schoonmaken van de site en het toepassen van nieuwe dressing kunnen helpen voorkomen van wondinfectie. De beste methode voor het verwijderen van Tegaderm hangt af van de leeftijd van de patiënt en de gevoeligheid van de huid.

Stap 1

Een hoek van de Tegaderm dressing los. Trek de dressing langzaam terug naar de site van de wond. Vermijd de dressing recht omhoog trekken. In plaats daarvan, trek hem terug horizontaal te verminderen van de pijn. Herhaal door iedere kant terug te trekken naar de site van centrum wond. Wanneer elke kant vrij is, zorgvuldig til de Tegaderm van de wond en verwerpen. Deze methode werkt uitstekend voor volwassen patiënten zonder gevoelige huid.

Stap 2

Een van de hoeken van de dressing te voorzien van een stuk aan de greep los. In plaats van de dressing naar achteren trekken, trek en horizontaal uitrekken in de tegenovergestelde richting van de wond. Rekken van de Tegaderm ervoor zorgt dat vrij gemakkelijk uit de huid. Herhaal aan iedere kant tot de Tegaderm volledig vrijgeeft. Deze methode werkt voor alle leeftijden en huidtypes omdat het mogelijk voor het eenvoudig verwijderen met weinig pijn maakt.

Stap 3

Geniet van een wattenstaafje met lijm remover en gelden voor een van de hoeken van de Tegaderm dressing. Als de lijm remover onder het verband sijpelt, zal de Tegaderm vrijgeven uit de huid. Houd de losgedraaide hoek en blijven de Tegaderm verzadigen met lijm remover als de bandage blijft heffen en vrijgeven. Trek niet aan op het verband; Laat de remover om volledig los van de lijm om te voorkomen dat de huid irriteren en pijn veroorzaakt. Patiënten met een gevoelige huid, zoals oudere patiënten en kinderen, profiteren van deze methode, zoals het vermindert irritatie aan de huid en vrijwel pijn elimineert.

Wat die u nodig hebt

  • Zelfklevende remover

gerelateerde artikelen