Zijn de vetten in pistache noten slecht voor u?

June 4

Zijn de vetten in pistache noten slecht voor u?

Pistachenoten zijn een snack van de vulling en kiest u de pistache noten die zich nog in hun schelpen, duurt het u langer om ze te eten, dus u minder waarschijnlijk bent te eten te veel. Hoewel noten zoals pimpernoten (pistaches) relatief hoog in vet zijn, zijn ze gezonde toen gegeten met mate.

Type vet in pimpernoten (pistaches)

Zijn de vetten in pistache noten slecht voor u?

Pistachenoten bevatten 15 gram vet per ounce, maar slechts 2 gram van dit vet is de ongezonde verzadigde soort dat kan uw cholesterol en het risico voor hart-en vaatziekten verhogen. De rest van het vet is een combinatie van enkelvoudig onverzadigde vetten en meervoudig onverzadigde vetten, die beide gunstige effecten op je gezondheid hebben kunnen. U bent verondersteld om te consumeren van dit soort vetten in plaats van verzadigde vetten, volgens de richtlijnen van het dieet voor Amerikanen 2010.

Nutrition in pimpernoten (pistaches)

Zijn de vetten in pistache noten slecht voor u?

Het vet in pimpernoten (pistaches) komt samen met een aantal essentiële voedingsstoffen, waardoor ze een gezonde snack. Een 1-ounce portie pistache noten bevat 160 calorieën, samen met 3 gram van vezel en 6 gram eiwit. Als onderdeel van een 2000 calorieën dieet verstrekt deze dienen u met 25 procent van de dagelijkse waarde voor vitamine B-6, 15 procent van de DV voor thiamine en fosfor en 10 procent van de DV voor magnesium. Thiamine en vitamine B-6 helpen u het omzetten van voedsel in energie, en fosfor en magnesium zijn essentieel voor de vorming van DNA.

Gezondheidsvoordelen van pimpernoten (pistaches)

Eten van pistache noten in plaats van andere voedingsmiddelen rijk aan verzadigde vetten kan verlagen uw totale cholesterol, verhogen van uw HDL, of goed, cholesterol en lager uw risico voor hart-en vaatziekten, volgens een studie gepubliceerd in 1999 in the "Journal van de American College of Nutrition." In een andere studie, gepubliceerd in April 2010 in het dagboek "Nutrition," deelnemers die volgde een dieet waarin gedaald pistache noten die 20 procent van de vetcalorieën niveaus van de glucose van het bloed, gedaald LDL of slechte, cholesterolgehalte, totaal cholesterol en de ontsteking verminderd en verbeterde endotheel functie. De effecten van pimpernoten (pistaches) op risicofactoren voor hart-en vaatziekten zijn dosisafhankelijk, wat betekent dat meer van uw vet calorieën in de vorm van pistache noten te consumeren verhoogt de gunstige effecten, volgens een studie gepubliceerd in September 2008 in "The American Journal of Clinical Nutrition."

Tijdens gewichtsverlies

Zijn de vetten in pistache noten slecht voor u?

Pistache noten maken een goede snack zelfs voor degenen die op een dieet. Ter vervanging van een snack met koolhydraten zoals pretzels met pistache noten met dezelfde hoeveelheid calorieën kan verbeteren triglyceridenspiegels bij mensen op een dieet zonder interferentie met hun gewichtsverlies, volgens studie gepubliceerd in het juni 2010 nummer van the "Journal van de American College of Nutrition."


gerelateerde artikelen