Cholesterol en zwarte peper

December 7

Cholesterol en zwarte peper

De meeste mensen begrijpen dat het voedsel dat je eet een sterk effect hebben op uw cholesterolgehalte, die op zijn beurt zal vergroten of verkleinen uw risico voor problemen met de bloedsomloop zoals hart-en vaatziekten en hoge bloeddruk. Wat minder mensen begrijpen is dat eenvoudig kruiderijen--zoals zwarte peper--ook uw cholesterolprofiel kunnen verbeteren.

Zwarte peper Basics

Uit India, maar nu populair wereldwijd, komt het kruid bekend als zwarte peper oorspronkelijk uit de bessen van de peperplant--piper nigrum. De bessen zijn om zwarte peper, pakte tijdens half rijp, gedroogd alvorens vermalen of verzending geheel. Zwarte peper is een gemeenschappelijke tabel kruiden, en een ingrediënt in veel recepten.

Cholesterol Basics

Uw lichaam produceert twee soorten cholesterol in reactie op de aanwezigheid van vet in uw dieet. LDL of low-density lipoprotein, is noodzakelijk voor uw weefsel gezondheid maar klontjes in je bloedbaan en maakt uw hart harder dan het zou moeten werken. HDL cholesterol reinigt contaminanten in uw bloed, met inbegrip van het schadelijke LDL. Uw lichaam maakt LDL cholesterol naar aanleiding van verzadigd vet in uw dieet, HDL in reactie op onverzadigd vet.

Zwarte peper voeding

Volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw bevat een eetlepel zwarte peper ongeveer 0,1 g/stuk van verzadigde en onverzadigde vetten. Een eetlepel is voldoende peper naar seizoen een deel van de familie-grootte van een relatief pittige schotel. Tussen de laag vetgehalte en het evenwicht van verzadigde en onverzadigde vetten is zwarte peper onwaarschijnlijk dat direct stimuleren je lichaam om te wijzigen de cholesterol graaf.

Capsaïcine

Capsaïcine, het ingrediënt dat maakt van zwarte peper en andere paprika "heet," kan bloedcholesterol verminderen. Het doet dit door het tijdelijk verminderen de hoeveelheid vet uw lichaamsprocessen uit voedsel duurt in. Dit betekent dat u kunt peper een vette biefstuk te verminderen-- maar niet elimineren--de mogelijke schadelijke effecten van het vet in het vlees.

Bottom Line

Zwarte peper kan helpen uw cholesterolniveau doordat u eet matige hoeveelheden van vette levensmiddelen met verminderde productie van LDL verminderen. Echter, kan niet zwarte peper--zoals andere dieet supplments--een significant verschil maken op zijn eigen. U moet gebruiken als onderdeel van een holistische programma om te houden van uw cholesterol tellen in een gezond gamma.


gerelateerde artikelen