Dingen die u kan niet eten als je allergisch voor jodium bent

October 6

Dingen die u kan niet eten als je allergisch voor jodium bent

Voedselallergieën optreden wanneer uw lichaam een stof als een vreemde indringer die moet worden uitgesloten beschouwt, waardoor je lichaam veel inspelen op dezelfde manier die het doet aan een virus of bacterie. Chemische stoffen genaamd histamine vrijkomen waardoor alles uit jeukerige huid te hoesten en maag pijn. Zeer ernstige reacties kunnen leiden tot anafylaxie, wat resulteert in een daling van de bloeddruk en een onvermogen om te ademen. Als u een jodium allergie hebt, kan uw arts adviseren vermijden van bepaalde voedingsmiddelen om te minimaliseren van de reacties.

Gejodeerde zout

U hebt niet voldoende jodium in uw dagelijkse voeding, maken je lichaam schildklierhormonen niet. Dit veroorzaakt een uitgesproken bult, of struma, te ontwikkelen op de keel. Verklein het risico op jodiumtekort en jodium is toegevoegd aan zout. Één gram gejodeerde zout bevat ongeveer 77 microgram jodium. Als u allergisch voor jodium bent, kan je wilt vermijden gejodeerde zout toe te voegen aan uw voedsel. Het is mogelijk om te kopen van zout dat geen extra jodium heeft. Als uw jodium allergie niet ernstig is, is het wellicht mogelijk om te eten van kleine hoeveelheden gejodeerde zout zonder negatieve symptomen.

Zuivelproducten

Dingen die u kan niet eten als je allergisch voor jodium bent

Jodium is een gemeenschappelijk aanvulling op het Voer voor de koeien in de Verenigde Staten. Om deze reden kunnen zijn zuivelproducten hoog gehalte aan jodium. Een kopje van koemelk bevat 56 microgram jodium. Het is ook gevonden in andere zuivelproducten zoals kaas, ijs en yoghurt.

Vis en schaaldieren

Dingen die u kan niet eten als je allergisch voor jodium bent

Vis en schaaldieren behoren tot de meest voorkomende, natuurlijke bronnen van voeding jodium. Dit is omdat jodium is van nature aanwezig in zeewater en zeewier. Gewoon 3 ounces kabeljauw, bevat bijvoorbeeld 99 microgram jodium; de dezelfde dienende grootte van garnalen heeft 35 microgram. Zoetwatervis bevatten ook jodium, maar het bedrag is afhankelijk van de wateren waarin ze volgens een rapport van Tulane University zwemmen.

Extra bronnen

Dingen die u kan niet eten als je allergisch voor jodium bent

Één grote gekookt ei bevat ongeveer 12 microgram jodium. Peulvruchten zijn ook jodium--ongeveer 32 microgram per half-cup portie van de bonen van de Marine, bijvoorbeeld. Omdat de bodem kan worden toegediend met jodium, kunnen groenten die in de grond, zoals aardappelen groeien, jodium; bevatten het niveau van jodium, is afhankelijk van het jodiumgehalte van de bodem in het bepaalde geografische gebied waar de groente groeit. Peeling wortelgroenten vóór het koken hen kunt verlagen het jodiumgehalte.


gerelateerde artikelen