Plank oefening tijdens de zwangerschap

August 17

Plank oefening tijdens de zwangerschap

Ondanks andere beperkingen, zwangere vrouwen kunnen en moeten nog steeds uitoefenen, zoals het voorziet het lichaam van kansen te versterken, endorfine en werken het hart en de longen. Echter moeten sommige worden gewijzigd tijdens de zwangerschap te zorgen voor de gezondheid van de moeder en baby. Als je hebt geoefend plank oefeningen voordat ze zwanger, moet blijven voeren hen geen probleem zijn. Voordat u begint een trainingroutine, praat met uw arts om ervoor te zorgen dat het veilig is.

Begrip traditionele Plank

In traditionele plank pose, u met uw polsen gestapeld direct onder je schouders en je knieën direct onder je heupen, volgens "Yoga Journal," knielen op handen en voeten en schenen en voeten uit te breiden achter u. Stap terug met je rechtervoet en dan je linkervoet, te drukken van je tenen stevig in de grond. Houd je nek in de neutrale stand, ademhaling diep als u de pose voor drie tot vijf ademhalingen te houden. Neem een pauze en herhaal de oefening zoals gewenst.

Wijzigen voor zwangerschap

Uw lichaam verandert tijdens de zwangerschap, waardoor sommige oefeningen uitdagend om te voltooien. Sommige vrouwen voelen zich flexibeler tijdens de zwangerschap, dat het risico verhoogt dat je zou hyperextend door je ellebogen kunnen en beschadigen uw polsen. Als uw polsen voelen zich kwetsbaar, kunt u een of beide knieën terwijl in de plank te verminderen van druk door uw schouders en polsen weghalen. U kunt afwisselend, houd je benen uitgebreid maar druk uw onderarmen stevig in de vloer. Naarmate je kind zich ontwikkelt en je buik strekt zich uit, kan deze wijziging ook moeilijker geworden, echter.

Plank met Props wijzigen

Tijdens uw zwangerschap, kan de plank pose worden comfortabeler als ondersteund met rekwisieten. Bijvoorbeeld, kunt u een verticale plank pose--nog steeds profiteren van uw kern, schouders en terug--met behulp van een boom of muur, die volgens prenatale yoga-instructeur Marie-Claude Martel, de website van de yoga, zwangerschap Yoga Resource wordt uitgevoerd. Staan dicht tegen een muur en druk beide palmen stevig erin. Intrekken door middel van je schouders, ontspannen hen weg van uw oren tijdens het tekenen van uw schouderblad dichter samen langs je rug. Houd uw core bezig en haal diep adem, bedrijf voor drie tot vijf ademhalingen en herhalen als gewenst.

Wijzigingen voor zijkant Plank

Zijkant plank pose is een krachtige oefening om te ontwikkelen van de schouder, arm en zijkant lichaamskracht. Het mogelijk niet volledig comfortabel of veilig tijdens de zwangerschap, echter. U kunt deze pose wijzigen door een knie te laten vallen. Bijvoorbeeld, om te beginnen in handen en voeten met je rechterhand, direct onder je rechterschouder. Drop je rechterknie op de grond en pivot via uw torso, op hard in je rechterhand te drukken terwijl u uw linker heup naar de hemel lift. Houd uw linkerbeen verlengd indien u wilt, of het verhogen parallel aan de vloer voor extra informatieverzameling.


gerelateerde artikelen