Profs & tegens van dagelijkse vitaminen voor tienermeisjes

July 22

Profs & tegens van dagelijkse vitaminen voor tienermeisjes

Ouders van tiener meisjes zorgen te maken over voeding, met name met drukke levensstijl, overgeslagen maaltijden of een slechte voeding. Terwijl tieners kunnen voldoen aan hun voedingsbehoeften met een evenwichtig dieet, kunnen sommige niet. Een dagelijkse vitamine is unidirectioneel te vullen in de gaten, het verstrekken van een verzekering tegen het ontbreken van vitaminen of mineralen in haar dieet. Onvoldoende vitaminen en mineralen kunnen leiden tot vermoeidheid, slechte concentratie of andere gezondheidskwesties.

Typen

Dagelijkse vitamine opties omvatten multivitaminen ontworpen voor iedereen, voor kinderen, voor kinderen en jongeren of vrouwen. Veel van deze bevatten ongeveer dezelfde hoeveelheden essentiƫle vitaminen en mineralen, ongeacht hun formulering. Vitaminen zijn beschikbaar in kauwtabletten, pil of gummy formuleringen. Enkele vitamine of minerale supplementen, zoals ijzer, vitamine D of calcium, wellicht geschikt voor tiener meisjes, maar alleen als aanbevolen door een zorgverzekeraar.

Voordelen

Een dagelijkse multivitamine kan helpen om te voorkomen dat de vitamine en minerale tekortkomingen in tienermeisjes. Tieners zijn op hoger risico voor voedingstekorten dan volwassenen, grotendeels als gevolg van de levensstijl keuzes, met inbegrip van een voorkeur voor fastfood of snacks over evenwichtige maaltijden. Meisjes zijn met een verhoogd risico voor bloedarmoede, waardoor een vitamine met ijzer een verstandige keuze om hen te houden op hun best.

Vitamines en voeding

Een multivitamine vervangen niet een goed uitgebalanceerd dieet dat fruit, groenten, gehele korrels en magere zuivelproducten omvat. Tieners moeten begrijpen dat een vitamine kan niet van de hele voedsel plaatsvinden. Veel multivitaminen bevatten grote hoeveelheden foliumzuur, dus tieners verrijkte voedingsmiddelen, zoals granen of eiwit bars vermijden moeten. Megadoses van vitaminen, hetzij uit voedsel of vitamine supplementen zijn niet een gezonde toevoeging aan een tiener dieet.

Nadelen

Sommige merken of soorten multivitamines kunnen niet bevatten calcium, ijzer of andere waardevolle mineralen. Controleer altijd zorgvuldig voordat ervan uitgaande dat een vitamine alles wat nodig is biedt, vooral voor een tiener met een beperkte dieet of speciale voedingsbehoeften. Als u bezorgd over vitaminen voor een tiener meisje bent, spreken met haar zorgverzekeraar voor begeleiding.


gerelateerde artikelen