Diëten voor gedeeltelijke verwijdering van de maag

February 14

Gedeeltelijke verwijdering van de maag is een procedure die een Gastrectomie genoemd. Deze behandeling, in welke tumoren, nabijgelegen lymfeklieren en een deel van de maag is verwijderd, is een voorkeur behandeling voor abdominale kanker zo goed zoals voor het behandelen van bloeden zweren. Na herstel moet u veranderen uw eetpatroon zodat een kleinere maag OSS.

Na de operatie

Voor de eerste 6 tot 8 weken na de operatie, hebt u uw porties om klein te houden. De Ohio State University Medical Center raadt aan 1 tot 2 oz. van vlees---ongeveer 3 oz. is een gemiddelde grootte--½ kopje groenten, ½ kopje ongezoete vruchten en ½ kopje zetmeel serveren. Consumeren een dieet hoog in eiwit, zoals vis, eieren en kwark, helpt uw lichaam genezen van de operatie en diarree, een veelvoorkomende bijwerking van een Gastrectomie kan worden voorkomen. Zacht en grondig gekookt voedsel consumeren omdat ze makkelijker te verteren.

Wat te vermijden

Eten zal hebben een andere sensatie voor u na uw Gastrectomie. Onmiddellijk na de operatie, wanneer uw maag minder elastisch is, kunnen zelfs kleine maaltijden u maken gevoel onaangenaam volledig. Zeer vezelrijk voedsel, zoals hele korrels pasta, brood en bonen kunnen met name worden vullen. In plaats van drie grote maaltijden eten kan een dag, het eten van meerdere kleine maaltijden worden comfortabeler en ervoor zorgen dat je krijgt de voedingsstoffen die u nodig hebt. Cola en andere koolzuurhoudende dranken kunnen ook je je voelt meer volledige. Aangezien de vloeistof kan vullen u snel, moet je alleen drinken tussen de maaltijden en niet bij de maaltijd. Suikerhoudende voedingsmiddelen kunnen je darmen te snel invoeren en leiden tot dumping syndroom. Vermijd lijstsuiker, honing, suikerhoudende of suiker beklede hapjes met inbegrip van granen. Vermijd ook voedsel gemaakt met suiker vervangers zoals xylitol of sorbitol.

Suggesties

Mensen hebben verschillende reacties op verschillende soorten voedsel na de gedeeltelijke maag verwijdering operatie, een één-plan-fits-all beleid vruchteloos maken. CancerResearch UK suggereert een levensmiddel dagboek houden. Het opnemen van alle voedingsmiddelen die leiden buikpijn, opgeblazen gevoel, misselijkheid, gas of braken tot. Dit zal u helpen te bepalen probleem voedingsmiddelen. Het medische centrum van de Universiteit van Pittsburgh wijst erop dat het drinken van gewone melk, die lactose bevat, leiden ongemak tot kan. Als dit bij u gebeurt, probeer dan melk lactose-vrij.

Dumping syndroom

Dumping syndroom is een aandoening die resultaten wanneer je een grote eet maaltijd of te veel suiker. Het voedsel kan snel invoeren van je dunne darm aan en leiden tot kramp, pijn, misselijkheid en diarree. Sommige mensen voelen zich duizelig of zwak. Het kan voorkomen dat een half uurtje na het eten. Unidirectioneel om te voorkomen dat dit syndroom is door niet te overeten. Nooit eindigen een maaltijd gewoon omdat er voedsel links op je bord is. Ook van uw arts dieetvoorschriften volgen.


gerelateerde artikelen