Kan je yoghurt eet tijdens het gebruik van penicilline?

October 7

Kan je yoghurt eet tijdens het gebruik van penicilline?

Penicilline, ontdekt in 1929 heeft de bijnaam van het wondermiddel. Penicilline vecht bacteriën in het lichaam die leiden infecties tot, en het doet zo zeer efficiënt in veel gevallen. Het kan echter leiden tot ongewenste bijwerkingen. Om u te helpen voorkomen dat ze, zou gezondheidswerkers vertellen u eet yoghurt terwijl het nemen van de drug.

Bijwerkingen helpen

Penicilline V is een groep van antibiotica. Het is samengesteld uit vijf verschillende types: amoxicilline, ampicilline, carbenicillin, Dicloxacilline en oxacillin. Het wordt gebruikt voor de behandeling van bacteriële infectie, en het is zeer belangrijk om te eindigen de voorgeschreven bedrag invullen. Terwijl nemen penicilline jullie kant konden ervaren effecten zoals misselijkheid, braken, diarree, buikpijn, hoofdpijn, witte flarden binnen uw mond of keel, en vaginale jeuk of geen kwijting. Hebt u vaak bijwerkingen van penicilline, kan uw arts vertellen u eet yoghurt te verminderen uw klachten.

Probiotische effecten

Heb je een zekere mate van "goede bacteriën" leven in je lichaam waarmee andere schadelijke bacteriën te doden, gisten, schimmels en parasieten, die allemaal kun je ziek voelen. Probiotica bootsen de nuttige bacteriën die zijn gevonden in de menselijke darm. Ze zijn levende micro-organismen, en zijn over het algemeen een soort bacteriën of een gist. Yoghurt kunnen bevatten deze 'levende culturen,"die de goede bacteriën in je lichaam te beschermen.

Yoghurt met penicilline

Veel zorgverleners zal vertellen u eet yoghurt als u een antibioticum zoals penicilline. Het doel van penicilline is om bacteriën te doden, maar het kan dodelijk zijn zowel goede als slechte. Als uw yoghurt dat het live of actieve culturen bevat staat, kan sommige dagelijks eten verminderen de bijwerkingen van het nemen van penicilline. De yoghurt zal de bescherming van de goede bacteriën in je lichaam.

Gunstige yoghurt

Niet alle yoghurt heeft toegevoegd voordelen. Als je penicilline neemt, zoekt u yoghurt die de goede bacteriën zoals Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus bevatten, Bifidus of Streptococcus thermophilus. Als uw beschikt niet over deze typen van bacteriën, zou het waarschijnlijk niet dezelfde voordelen bieden.


gerelateerde artikelen