Oefeningen voor L4 & L5 ischias

June 2

Oefeningen voor L4 & L5 ischias

Ischias is een pijnlijke aandoening die ook tot zwakte en gevoelloosheid in de lage rug, heupen en benen leiden kan. De eerste stap in de behandeling is voor de diagnose van het onderliggende probleem dat wordt veroorzaakt door de ischias zenuw worden geïrriteerd. Afhankelijk van de oorzaak en de ernst, de behandeling medicatie kan inhouden en in sommige gevallen chirurgie. Oefening kan ook helpen met het beheren van ischias; echter, medisch advies moet gezocht worden eerst, zoals de verkeerde oefeningen symptomen in plaats van beter verergeren kunnen.

Identificatie

De ischias zenuw is de langste zenuw in het lichaam. Het begint in de lage rug en vervolgens wordt gesplitst in twee zenuwen die langs de achterkant van elk been lopen. Deze zenuw draagt bij tot het doorgeven van signalen van de hersenen naar de darmen, de blaas, de kommen, de benen en de voeten. Als deze zenuw geïrriteerd raakt, kan symptomen zoals pijn, gevoelloosheid en tintelingen in de rug, heupen en getroffen been kunnen optreden en er een verlies van blaas en darmen controle. Symptomen zijn verschillend voor elke patiënt en ze van mild tot uitschakelen variëren. De ervaren symptomen worden gedeeltelijk bepaald door waar de zenuw wordt beïnvloed. In het geval van L4 en L5 ischias, is de zenuw gewond tussen de vierde en vijfde wervel in de lage rug; Dit is de meest voorkomende site voor letsel.

Overwegingen

De eerste stap in de behandeling is om te identificeren van de onderliggende oorzaak van ischias, aangezien dat bepalen wat oefeningen helpen zal te doen en welke u wilt vermijden. Er zijn vele oorzaken, waaronder een bolling, hernia of gescheurde frictieplaat; artritis of stenose, beide veroorzaken een vernauwing van de ruimte tussen de wervel in de rug; afwijkingen in de bloedvaten van de wervelkolom; tumoren; infecties; verwondingen; slechte houding en lichaam mechanica; of strakke spieren. In sommige gevallen moet de onderliggende oorzaak eerst voordat oefening kan worden gestart worden behandeld. Als de symptomen ernstig genoeg zijn, kan chirurgie nodig zijn.

Voordelen

Volgens de American Medical Association krijgen ongeveer 80 tot 90 procent van de patiënten met ischias beter na verloop van tijd zonder chirurgie. De juiste oefeningsprogramma kan helpen om symptomen in veel gevallen te verlichten. Sommige patiënten moeten in eerste instantie, neem medicatie tot controle symptomen genoeg zodat de oefening kan worden getolereerd. Het is ook voordelig om te beginnen een oefenprogramma onder leiding van een fysiotherapeut die een programma dat zeer geïndividualiseerde kunt ontwerpen. Het doel van een oefeningsprogramma is ter versterking van de lage rug en buikspieren aan te spannen om de druk op de zenuw. Dit moet worden gecombineerd met zachte rekken om te helpen ontspannen strakke spieren en flexibiliteit te verbeteren. Voor sommige patiënten, meldt oefening kan zelfs voorkomen dat de symptomen van ischias, de Cleveland Clinic.

Typen

Een programma kan omvatten wandelen, die kan helpen om ongewenste ponden die zijn het plaatsen van druk op de zenuwen, evenals het krijgen van het hele lichaam bewegen schuur en lenig. Als wandelen op het land te pijnlijk is, probeer wandelen in het water.

Liggend op je rug en knuffelen een knie naar je borst zal bijdragen tot het strekken van de lage rug. Liggend op je rug, kan verlagen van beide knieën naar rechts en houden het stuk en dan houden aan de linkerkant ook helpen. De rug, probeer een been recht omhoog tillen en druk op de hiel tot aan het plafond. De bovenstaande drie stukken kunnen alle helpen de onderrug, heup en been spieren los te maken. Elk stuk moet plaatsvinden voor een 30-seconden telling. Het doel is te langzaam en met besturingselement verplaatsen en blijf binnen een niveau van pijn-vrij.

Oplossing

Het is belangrijk om te luisteren naar je lichaam en baseren het oefeningsprogramma rondom bewegingen aanbevolen door een medische professional en persoonlijke symptomen. Oefening moet nooit symptomen erger maken, het moet ze beter. Bepaalde bewegingen zoals terug bochten of kronkelende bewegingen zijn vaak gecontra-indiceerd voor mensen met een hernia of stenose. Bepaalde vormen van artritis hebben ook specifieke overwegingen. Het kan duren om te vinden van het juiste programma en intensiteit niveau, maar zodra een regelmatige lichaamsbeweging programma wordt gevestigd, het voordeel is vaak verlichting van symptomen en een terugkeer naar normale activiteiten.


gerelateerde artikelen