Tonic-klonische inbeslagneming symptomen

December 11

Het meest voorkomende type van gegeneraliseerde inbeslagneming ervaren door mensen met epilepsie, is een tonic-klonische overname volgens de Stichting epilepsie. Ook wel genoemd een grand mal of gran mal inbeslagneming, een tonic-klonische aflevering heeft twee fasen: de tonica, gedurende welke het lichaam wordt stijf en stijf, en de klonische, de periode wanneer het lichaam ongecontroleerd schudt. Veel van de begeleidende symptomen maakt het gemakkelijk te identificeren wanneer een tonic-klonische inbeslagneming plaatsvindt.

/ Aura

Een aura is een gevoel dat vlak voor een aanval, hierna aangeduid als een zintuiglijke waarschuwing door de National Institutes of Health (NIH). De aura kan beïnvloeden uw visie, uw zintuigen van reuk en smaak, of een gevoel van duizeligheid veroorzaken. Hallucinaties kunnen ook optreden, die kan de vorm aannemen van zien of horen van dingen die er niet zijn.

Niet elke persoon met epilepsie ervaart een aura voordat een inbeslagneming. Degenen die doen en komen te herkennen de tekenen zijn echter in staat zich voor te bereiden, dus het verminderen van hun risico op letsel tijdens de inbeslagneming.

Tonische fase

Een tonic-klonische inbeslagneming slaat snel. Tenzij de epileptische eerst een aura ervaringen, even de inbeslagneming mensen rondom haar door verrassing. Ze verliest bewustzijn tijdens deze fase; Als ze staand of zittend, zal ze vallen. Ze kan schreeuwen of huilen, maar dit is niet opzettelijk; het is onderdeel van de inbeslagneming.

Haar lichaam zal verharden en worden stijf als haar armen en benen direct uit te breiden. Haar vingers en kaak meestal balde samen, en haar ademhaling drastisch zal vertragen. In sommige gevallen, de ademhaling reageert, waardoor haar lippen, gezicht en nagel bedden naar blauw.

De tonic fase beïnvloedt bijna elk aspect van haar lichaamseigen systemen, aangezien bloeddruk stijgt samen met de hartslag. Volgens «««neurologychannel.com is er een toenemende druk op haar blaas, die leiden urine-incontinentie tot kan. Verhoogde speekselvloed leidt meestal tot kwijlen of schuimvorming op de mond en haar ogen achteruit kunnen rollen.

Klonische fase

Tijdens deze fase van de epileptische lichaam zal beginnen schudden of schokken ongecontroleerd. Deze fase meestal duurt een minuut, maar de tijd kan variëren. Omdat haar kaak is gebalde, kan ze bijten neer op haar tong of het binnenste deel van haar wang. Terwijl dit zal ongemakkelijk zijn na de beslaglegging voorbij is, is het beter niet om iets in haar mond.

Zodra de beving afgelopen is, zullen ze blijven onbewuste voor een andere minuut of zo, dan langzaam beginnen rond te komen. Sommige mensen cyclus terug in de tonic fase vóór het herwinnen bewustzijn.

Na inbeslagneming fase

Als de epileptische begint te herwinnen bewustzijn, zal ze worden iets verward. Ze wellicht niet bewust van haar omgeving aanvankelijk, zelfs thuis. Verwachten dat haar gevoel zwak, te wijten aan de verstijving van haar spieren en convulsies. Meestal, zullen ze willen slapen na een aanval. Hoofdpijn zijn ook een normaal verschijnsel. Het kan uren duren--misschien een hele dag--om volledig te herstellen na een epileptische aflevering.


gerelateerde artikelen