Tekenen van zink deficiëntie

January 16

Tekenen van zink deficiëntie

Zink is belangrijk voor het immuunsysteem, wondgenezing, celgroei en deling, evenals een normale gevoel voor smaak en geur. Het vlindertje zeevruchten, rundvlees, kip, noten en peulvruchten. Volwassenen moeten 40 mg zink per dag, terwijl kinderen van 4 tot 34 milligram per dag, moeten volgens het Institute of Medicine. Mensen die niet voldoende zink elke dag krijgen zou kunnen ondervinden van symptomen van zink deficiëntie, waaronder groei retardatie, verlies van eetlust en immuunsysteem depressie.

Ernstige zink deficiëntie

Een review artikel gepubliceerd in de editie van maart 2009 van het tijdschrift, de "Huidige advies in gastro-enterologie," geeft aan dat overmatig alcoholgebruik, penicillamine therapie en genetische ziekte leiden ernstige zink deficiëntie tot kunnen. Het Bureau van voedingssupplementen suggereert ten minste twee uur vóór of na het nemen van penicillamine om te voorkomen dat een reactie nemen zink supplementen. Tekenen van ernstige zink deficiëntie zijn huidproblemen dermatitis, haaruitval, diarree, gewichtsverlies, infecties, neurologische aandoeningen en psychische stoornis genoemd. Verder, wonden misschien niet goed--Helen en ernstige zink tekort kan fataal zijn als je niet behandelen.

Matige zink deficiëntie

De tekenen van een gematigde zink tekort omvatten groei retardatie en geslachtsklieren die kleiner dan normaal in jongens zijn. Andere tekenen zijn verlies van eetlust, lethargie, ruwe huid, enig verlies van functie van het immuunsysteem en problemen met de wondgenezing. Hormoonfuncties veranderingen kunnen ook optreden, wat betekent dat u zult ervaren veranderingen in hoe uw lichaam voelt en zintuigen van prikkels.

Milde zink deficiëntie

Een milde dietary tekort aan zink vertraagt de groei en ontwikkeling bij kinderen. Mannen kunnen last van verminderde serum testosteron niveau en seksuele disfunctie. Immuunsysteem bijzondere waardevermindering, een opbouw van ammoniak in het bloed, problemen proeverij van voedingsmiddelen, gewichtsverlies en problemen zien dingen in het donker kunnen ook optreden bij zowel mannen als vrouwen.

Oorzaken van zink deficiëntie

Een nutriënt-arme voeding is slechts één oorzaak van zink tekort; andere oorzaken zijn zowel de ziekte als de niet-ziekte staten. Malabsorptie syndroom, sikkelcelanemie, chronische lever en nierziekten en overmatig zweten in de warme tropische klimaten kunnen allemaal leiden tot zink deficiëntie. U kunt ook zink verliezen wanneer u last heeft van de verwondingen, brandwonden en bloedverlies, evenals wanneer u hebt grote operatie of infecties. Als u denkt u symptomen van een zink tekort dat, spreken met uw arts.


gerelateerde artikelen