Wat zijn de oorzaken van het roken onder tieners?

June 16

Wat zijn de oorzaken van het roken onder tieners?

Overzicht

Bijna alle gevallen voor de eerste keer gebruik van tabak nemen plaats voordat een persoon is voltooid middelbare school, volgens de American Cancer Society (ACS). De jongeren zijn wanneer ze beginnen te roken, des te waarschijnlijker zullen ze volwassen rokers. Bijna drie van de vier regelmatige rokers op de middelbare school hebben al geprobeerd en mislukt om te stoppen, zegt de ACS. Roken op jonge leeftijd kunt instellen van een persoon voor roken-gerelateerde ziekten, zoals hart-en vaatziekten en longproblemen, eerder in het leven.

Collega 's

Tieners kunnen roken omdat ze denken dat het is cool of hun vrienden doen, zegt de gezondheid van de kinderen. Vrienden kunnen erg overtuigend bij het krijgen van andere vrienden te roken. Dit kan zijn met name het geval wanneer een vriendin of vriend rookt en de tiener zich bedreigd voelen kunnen door de relatie te verliezen als hij of zij niet met roken beginnen.

Opstand of afbeelding

Tieners zie andere tieners roken en ze denken dat het maakt ze kijken ouder of onafhankelijk. Sommige tieners kunnen roken proberen in een poging om gewicht te verliezen of zich beter voelt over zichzelf. Tieners hebben ook een noodzaak om te experimenteren en roken is vaak een gelegenheid. Veel tieners zijn ook verveeld en roken is een manier om te zoeken naar opwinding, volgens Irishhealth.com, Ierlands onafhankelijke gezondheid website.

Gezinsleven

Tieners soms beginnen met roken gewoon omdat hun ouders, volgens de gezondheid van de kinderen roken. Discipline en regels vast te stellen zijn belangrijk voor ouders. Ouders die sterke beperkingen tegen het roken zijn meer kans is dat tieners die niet roken, of ze de neiging om minder roken. Kunnen zij geneigd te roken, maar zal niet rond het huis, waardoor de kansen worden regelmatige rokers.

Jeugdige naïviteit

Tieners hebben een eenvoudige en vertrouwde beeld van de wereld. Zij geloven dat geen kwaad zal komen om hen, vooral als het heeft te maken met de verre toekomst. Ze nemen vaak dat slechte dingen aan anderen gebeuren. Hart-en vaatziekten of kanker normaal gebeurt niet aan hun vrienden. Hun mening kan veranderen als een ouder familielid of buurman lijdt aan een roken-gerelateerde ziekten.

Culturele berichten

Tieners worden vaak beïnvloed door wat ze op TV, in films en door middel van reclame zien. Roken kan worden afgeschilderd als aangenaam of romantisch. A 2008 survey of 3,415 German schoolchildren, published in the "American Journal of Preventive Medicine," found that youngsters with a lot of exposure to tobacco advertising were twice as likely to have tried smoking and three times more likely to have smoked within the previous month, according to News-Medical.Net.


gerelateerde artikelen