Hoofdpijn voorhoofd gebied

October 12

Hoofdpijn voorhoofd gebied

Hoofdpijn wordt gedefinieerd als pijn in enig deel van het hoofd en kan worden omschreven als kloppend, doffe of scherp. Pijn in het voorhoofd gebied is gemeenschappelijk. Er bestaan verschillende soorten hoofdpijn; op basis van uw symptomen, kan uw arts de oorzaak van uw hoofdpijn en hoe te behandelen. De meeste hoofdpijn zijn niet te wijten aan iets ernstigs. Overleg met uw arts, echter als je hoofdpijn gepaard met symptomen zoals stijve nek, duizeligheid of misselijkheid gaat.

Spanningshoofdpijn

Een spanning hoofdpijn is de meest voorkomende soort hoofdpijn. Mensen die last hebben van spanningshoofdpijn gevoel alsof er een strakke band om zijn hoofd gewikkeld. De pijn wordt omschreven als een saaie, pijnlijke gevoel. De spieren van de nek, de hoofdhuid en de schouders kunnen voelen mals. Een spanning hoofdpijn kan een half uur tot zo lang als een week duren. Hoewel spanningshoofdpijn soms moeilijk kunnen te onderscheiden van de hoofdpijnen van de migraine, migraine soms vergezeld gaan van visuele symptomen, terwijl spanningshoofdpijn niet zijn.

Spanning hoofdpijn oorzaken

Spanningshoofdpijn kunnen optreden als de hoofdhuid en de hals spieren worden gespannen. Dit kan worden veroorzaakt door depressie, angst, een hoofdletsel of stress. Als u houd uw hoofd in dezelfde positie voor een uitgebreide hoeveelheid tijd, kan zoals op een computer, een spanning hoofdpijn leiden. Andere oorzaken van spanningshoofdpijn eventueel kaak balde, overmatig roken, sinus infecties, vermoeidheid van de ogen, overdreven inspanning en virale ziekten, zoals een verkoudheid of de griep.

Migraine en clusterhoofdpijn

Migraine hoofdpijn zijn ook gemeenschappelijk. Ze zijn soms gepaard gaat met symptomen zoals braken, misselijkheid, verlies van eetlust en gevoeligheid voor licht. De pijn wordt vaak beschreven als het kloppend en is meestal alleen gevoeld op één zijde van het hoofd. Sommige migraine worden veroorzaakt door bepaalde voedingsmiddelen, zoals chocolade, verwerkte voedingsmiddelen en de additieve MSG. Andere migraine triggers bevatten luide geluiden, felle lichten, hormonale veranderingen, allergische reacties, bepaalde geuren en veranderingen in slaappatroon. Clusterhoofdpijn, die vaker voor bij mannen dan bij vrouwen, zijn een vorm van herhaalde, chronische hoofdpijn. Een cluster-hoofdpijn, die eenzijdig is, begint plotseling en is van invloed op het gebied van de nek tot de tempel. De pijn is ernstig en soms houdt een verstopte neus en scheuren van het oog.

Behandeling

Spanningshoofdpijn zijn vaak behandeld met pijnstillers, zoals ibuprofen, naproxen natrium of aspirine. Sommige over-the-counter behandelingen combineren geneesmiddelen zoals aspirine, paracetamol en cafeïne. Over-the-counter medicatie dient niet meer dan negen dagen per maand, echter of ze rebound hoofdpijn die, volgens MayoClinic.com terugkomen kunnen veroorzaken. Migraine kunnen worden behandeld met medicijnen, zoals triptanen, ergots of isometheptene. Triptanen kunnen ook gelden voor clusterhoofdpijn, evenals zuurstof behandeling, injectie met dihydroergotamine of behandeling met een steroïde medicijnen.


gerelateerde artikelen