Waarom verhoogt cardiale Output tijdens de oefening?

June 2

Waarom verhoogt cardiale Output tijdens de oefening?

Uw cardiale output is de hoeveelheid bloed dat het hart elke minuut pompt. De twee belangrijkste factoren die bepalen dat uw cardiale output bevat het aantal keren dat uw hartslagen per minuut--die uw pols is; en de werkelijke hoeveelheid bloed weggepompt met elke hartslag--die het volume van de lijn. Wanneer u de oefening, zal je cardiale output toenemen als de intensiteit van de verhogingen van uw activiteit. Deze toename van de cardiale output wijst uw lichaamseigen reactie essentiële fysiologische behoeften.

Waarom het gebeurt

De American Council on Exercise meldt dat uw polsslag-- en op zijn beurt, uw cardiale output--verhoogt tijdens de oefening omdat je hart probeert te voldoen aan uw spieren behoefte aan verhoogde niveaus van brandstof. Deze brandstof komt in de vorm van bloed en zuurstof, en is vereist voor uw spieren om door te gaan. Terwijl technisch, de formule voor het bepalen van dat uw cardiale output is "hartslag X lijn," voor dagelijks praktische doeleinden, controle van uw hartslag tijdens de training over het algemeen vaker is. Dit is deels omdat wijzigingen in de hartslag of beroerte volume zal een domino-effect in alle verwante componenten van invloed hebben. Echter, zoals de American Heart Association opmerkt, wat wordt beschouwd als een "normale" hartslag tijdens de training sterk afhankelijk van leeftijd, gezondheidstoestand en gewicht van de individuen en kan ook worden beïnvloed door andere factoren.

Het belang van het monitoren

Hoewel er geen enkele, universele puls of uitvoer tarief dat wordt beschouwd als normaal voor iedereen, kunt u bepalen de hartslag bereik dat u het maximale voordeel tijdens de oefening biedt. Volgens Purdue University, bepalen uw optimale hartslag, en dan werken in de richting en onderhouden, beschikt u over een tool en referentiepunt om uw cardiovasculaire conditie te verbeteren. Uiteindelijk, dit komt neer op uw hart steeds efficiënter zijn bij het beheren van uw lichaam brandstof behoeften op steeds meer progressieve niveaus van prestaties.

Uitvoer formule

Een van de meest voorkomende manieren voor het bepalen van de optimale bereik voor uw hartslag is via de formule waarnaar wordt verwezen als de Karvonen methode. De American Council on Exercise adviseert dat uw eerste stap is om te schatten van uw maximale hartslag, die de snelste hartslag die u veilig tijdens krachtige activiteit – zoals oefening bereiken kunt. Uw maximale hartslag wordt bepaald door het gewoon af te trekken van uw leeftijd van 220. Een gezond persoon optimale hartslag bereik is 50-80% van hun maximale hartslag.

Bijkomende factoren

Zodra u uw optimale hartslag bereik bepalen, houd in gedachten dat het is bedoeld om alleen dienen als richtsnoer brede in tegenstelling tot een absolute fitness marker. Dit is omdat als de American Heart Association opmerkt, er zijn vele factoren die van invloed zijn uw hartslag, die gevolgen heeft voor uw resulterende nummers. Enkele van de aanvullende factoren omvatten luchttemperatuur, hoogte, medicatie, gewicht, voeding en emotionele stress. De American Council on Exercise adviseert ook, dat alleen gezonde individuen gebruik van het optimale hartslag bereik als een referentiepunt maken moeten.

Toepassing van de formule

Volgens ACE, als je een beginner bent, moet het lagere spectrum van uw optimale cardiale uitvoerbereik te bereiken je eerste fitness doel. Naarmate je verder komt in uw fitness-niveau, of als je begint op een hoger niveau van fitness, dan wenselijk om uw fitness-doel te bereiken en handhaven van de hogere spectrum van uw hartslag bereik.


gerelateerde artikelen