Belang van spotten in Gewichtheffen

May 23

Spotting is een essentieel onderdeel van weerstand opleiding deelname. Juiste spotten voor passende weerstand opleidingsoefeningen verbetert de een lifter van mentale en fysieke prestaties tijdens de weerstand opleiding. Zonder het gebruik van spotten en vervolgens goede spotten techniek zetten Gewichtheffen deelnemers zich op een hoger risico voor hijs-gerelateerde verwondingen.

Veiligheid

Een primair doel van tillen gewichten is veiligheid van bewegingen. Wanneer u werkt met zware gewichten, helpt met behulp van een spotter bij het verminderen van het risico van ernstig letsel. In mei 2003 kwestie van geneeskunde en Science in sport- en bewegingsactiviteiten, onderzoekers aangegeven dat een daling van de verwondingen bij het tillen gewichten kan worden bereikt door meer onderwijs, apparatuur waarschuwingen en goede techniek te spotten.

Psychologische voordelen van spotten

Terwijl de fysieke voordelen van het spotten meestal gemakkelijk zijn te zien, zijn de psychologische voordelen subtieler. Echter kunnen deze subtiele verschillen hebben een enorme invloed op weerstand opleiding prestaties. De hulp van een spotter creëert aanmoediging en een gevoel van vertrouwen en maakt de lifter te voltooien van de oefening veilig en effectief

Fysieke voordelen van het spotten

Spotten terwijl het opheffen van gewichten levert niet alleen een geestelijke voordeel voor de lifter, maar een fysieke evenals. In de juni 2000 kwestie van geneeskunde en Science in sport- en bewegingsactiviteiten, onderzoekers vergeleken onder rechtstreeks toezicht deelname tijdens gewicht tillen zonder toezicht. De onderzoekers concludeerden dat rechtstreeks toezicht en controle tijdens het Gewichtheffen was effectiever in termen van intensievere opleiding belasting en kracht winsten.

Spotten techniek

Wanneer het spotten van de meeste oefeningen, is het belangrijk om eerst een stevige basis onder je. De spotter kunt een uitlopende split houding een grotere basis van stabiliteit maken. In deze lijn heeft de spotter zet één voet voor hem en de andere achter hem en vervolgens verruimt ze uit. De romp rechtop moet worden en de handen moet in een positie die het meest effectief spots een specifieke oefening. Als er een oefening zoals het bankdrukken, hadden de spotter een afwisselend greep, met een onderhandse greep en een bovenhandse greep op de balk voor steun. Als er een oefening zoals een halter schouder pers, zou vervolgens de spotter plaats beide handen op de lifter de polsen om ondersteuning te bieden. Over het geheel genomen echter zijn lichaam evenwicht en stabiliteit de sleutels tot effectieve spotten, samen met aan te passen aan specifieke oefeningen worden uitgevoerd.

Wanneer en wat naar plek

Effectieve spotten gebeurt nog voordat een gewicht-lifter een lift begint. Communicatie tussen de lifter en de spotter is belangrijk zodat ieder het protocol weet voor de lift correct uitgevoerd. Een spotter kunt beginnen spotten actief als een lifter een lift off van een gewicht moet. Deze eerste assist kan helpen de lifter vertrouwen zowel fysiek als mentaal alvorens de beweging uit te voeren. Tijdens de daadwerkelijke hijs prestaties, moet de spotter worden betrokken bij zowel de verlenging en verkorting van de fase van de lift. Daarnaast komen spotters vooral te spelen wanneer de lifter probeert te werken door middel van het knelpunt van de lift, die plaatsvindt over halverwege de krachtige inspanning van het tillen van een gewicht. In termen van wat te herkennen oefeningen, kan bijna elke oefening met uitzondering van power oefeningen worden gespot. In het boek "Essentials van sterkte opleiding en Conditioning" verklaren auteurs Earle en Baechle die macht oefeningen niet worden als gevolg van de aanzienlijke veiligheidsproblemen voor de spotter gespot mag.


gerelateerde artikelen