Oefeningen ter versterking van de Abductor Pollicis Brevis spier

August 19

Oefeningen ter versterking van de Abductor Pollicis Brevis spier

Zijn een aantal spieren waarmee verkeer op de polsen, vingers en duimen in de onderarm en hand. Rond de duim zit de abductor pollicis brevis, waarmee u uw duim uit de buurt van uw hand bewegen. Daarom daag oefeningen ter versterking van de abductor pollicis brevis u uit om uw duim tegen weerstand te ontvoeren. Het is een kleine spier, dus de lading niet hoeft te worden veel te bouwen kracht.

Wat doet het?

Het abductor pollicis brevis is een plat, dun en driehoekige-vormige spier gelegen aan de achterkant en de zijkant van de duim. Het is verantwoordelijk voor het ontvoeren van de duim, wat betekent dat het verhuizen naar de kant en weg van uw hand. Carpaal tunnelsyndroom, oftewel wanneer er teveel druk op de mediane zenuw in de pols, veroorzaakt de abductor pollicis brevis af te zwakken, die op zijn beurt verhindert het werken naar behoren.

Langzaam beginnen

Om te beginnen werken uw abductor pollicis brevis, duim ontvoering bewegingen tegen de zwaartekracht uit te voeren. Houd uw hand uit voor u met uw hand gedraaid naar de kant zodat je duim is geplaatst op de top. Houdt uw hand in deze positie, til je duim omhoog en weg van uw palm tot uw duim wordt gewezen naar het plafond. Verlagen van de duim terug en herhaal vervolgens. Volledige 15 herhalingen voor elke duim.

Houd de contractie

U kunt de abductor pollicis brevis met isometrische oefeningen, die de spier van uw duim te houden een contractie na verloop van tijd dwingen werken. Plaatst u uw hand met je vingers en duim rechtdoor. Met je vrije hand, houd uw duim stevig tegen uw hand. Het contract van uw abductor pollicis brevis door probeert te verplaatsen van uw duim uit en weg van uw duim, maar blijven in positie met je vrije hand houden. Houd de contractie gedurende vijf tot 15 seconden en vervolgens overschakelen van handen.

Het toevoegen van een rubberen Band

Gebruik een elastiekje ter versterking van de abductor pollicis brevis om kick up de moeilijkheid. Haak een rubberen band rond uw duim met je handpalm naar boven, en pak een eind met je vrije hand. Trek de band over uw palm en houd het dus het is strak. Open uw duim uit de buurt van uw handpalm tegen de weerstand van de band. Controle van uw duim terug totdat het rust tegen de zijkant van je hand en ga dan naar de volgende herhaling. U kunt verhogen hoe hard uw abductor pollicis brevis moet werken door harder op het elastiek te trekken. Volledige 15 herhalingen voor elke duim.


gerelateerde artikelen