Cochleair implantaat chirurgie bijwerkingen

March 15

Cochleair implantaat chirurgie bijwerkingen

Cochleair implantaatchirurgie omvat de plaatsing van een kleine gehoorapparaat, binnen het oor, die elektrische signalen die de gehoorzenuw en de hersenen stimuleren uitzendt. Eenmaal geplaatst, kan het cochleair apparaat van een patiënt vermogen om te horen met het behandelde oor aanzienlijk verhogen. Patiënten moeten zich bewust zijn van de mogelijke bijwerkingen van deze procedure vóór het hebben van cochleair implantaatchirurgie.

Gevoelloosheid of stijfheid

Sensaties van gevoelloosheid of stijfheid kunnen ontstaan in de buurt van de chirurgische site als bijwerkingen van cochleair implantaatchirurgie, meldt Washington University School of Medicine in St. Louis. Deze sensaties kunnen meestal ontstaan over de plaats van de incisie in de buurt van het oor en ongemakkelijk aan bepaalde patiënten. Als het oor begint te genezen na operatie cochleair implantaat, kunnen deze sensaties geleidelijk oplossen.

Facial hangend of verlamming

Dit type van chirurgie kan leiden tot permanente of tijdelijke nervus facialis schade bij bepaalde patiënten. Bijgevolg kunnen behandelde patiënten gezicht hangend of verlamming ervaring als bijwerkingen van chirurgie, de Amerikaanse Food and Drug Administration verslagen. Getroffen patiënten kunnen hebben moeite knipperen of normaal glimlachen. Zwakte of hangend treft meestal dezelfde kant van het gezicht als het behandelde oor. Nervus facialis bijwerkingen na chirurgie kan geleidelijk verdwijnen als een patiënt geneest van de operatie. Zelden, kan de nervus facialis worden doorgesneden tijdens cochleair implantaatchirurgie, die in permanente gezicht verlamming resulteren kan.

Duizeligheid of Tinnitus

Duizeligheid of tinnitus kan optreden als de bijwerkingen na cochleair implantaat chirurgie. Getroffen patiënten kunnen ervaring frequente aanvallen van duizeligheid of vertigo, Drugs.com verslagen, die kunnen leiden tot hen te verschijnen unstable of onevenwichtig bij staan of lopen. Tinnitus is een bijwerking die gekenmerkt wordt door een ongebruikelijke beltonen of zoemende geluid binnen de behandelde oor. Deze bijwerking kan storend en kan gevolgen hebben voor een patiënt kunnen concentreren of focus tijdens dagelijkse activiteiten. Terugkerende duizeligheid of vertigo kan ook bijdragen tot maag bijwerkingen, zoals misselijkheid, in bepaalde mensen boos. Deze bijwerkingen van cochleair implantaatchirurgie verdwijnen meestal kort na de behandeling.

Meningitis

Bepaalde patiënten cerebrale spinale vloeistof lekkage uit het binnenoor na de operatie, waardoor een patiënt vatbaarder voor het ontwikkelen van een infectie van de hersenen genaamd meningitis, de FDA rapporten kunnen ervaren. Meningitis is een infectie die veroorzaakt ernstige ontsteking van de beschermende bekleding dat betrekking heeft op de hersenen en het ruggenmerg. Deze potentieel levensbedreigende bijwerking van cochleair implantaatchirurgie kan leiden tot symptomen van een ernstige hoofdpijn, hoge koorts en stijve nek. Getroffen patiënten vereisen onmiddellijke medische aandacht om ontvangst van snelle en passende zorg.

Infectie of bloeding

Patiënten die cochleair implantaat operatie ondergaan kunnen ervaren infectie of bloeden bijwerkingen, waarschuwt Washington University School of Medicine. Excessief bloeden of infectie meestal optreedt op de site van de incisie, en kan leiden tot pijn, koorts, ontsteking of drainage van de incisie wond. Patiënten die last hebben van deze bijwerkingen na een cochleair implantaat operatie wellicht aanvullende medische ingreep of behandeling met antibiotica voor het oplossen van complicaties van bloeden of infectie.


gerelateerde artikelen