Is diarree na het eten een teken van zwangerschap?

February 26

Is diarree na het eten een teken van zwangerschap?

Of je probeert om zwanger te worden of niet te proberen, het is niet ongebruikelijk om te microanalyze uw symptomen rond het tijdstip van de verwachte menstruatie op tekenen dat u zwanger zou kunnen zijn. Hoewel diarree inderdaad een potentiële vroeg teken van de zwangerschap is, het is niet een bepaalde indicator - er zijn andere dingen die dunne ontlasting veroorzaken.

Zwangerschap

Tijdens de vroege dagen en weken van de zwangerschap toenemen uw hormoonniveaus drastisch. Dit heeft een aantal gevolgen voor je lichaam, waarvan sommige hebben te maken met de functie van uw maag-darmkanaal. Veel vrouwen ervaring maag en intestinale overstuur in de vroege zwangerschap, verklaren Heidi Murkoff en Sharon Mazel in hun boek "Wat te verwachten wanneer You Expecting." Hebt u diarree, u zou kunnen worden verstopt of je zou gewoon misselijk voelen.

Andere oorzaken

Terwijl sommige vrouwen realiseer me achteraf--na een positieve zwangerschapstest--dat zij inderdaad had diarree als een vroege indicator van de zwangerschap, zijn er vele andere redenen voor dunne ontlasting na het eten. Bijvoorbeeld, veroorzaakt capsaïcine--het pittige molecuul in hete pepers--irritatie van de darm, die tot diarree leiden kan. Voedselvergiftiging is een andere gemeenschappelijke boosdoener, maar het gaat meestal gepaard met braken, ook. U kan ook gewoon een milde maag bug hebben.

Hormoonniveaus

Een van de meest frustrerende dingen over vroege tekenen van zwangerschap is dat, omdat ze als gevolg van hormonen, velen van hen identiek aan de tekenen van een dreigende periode zijn. Diarree, zoals zere borsten, vermoeidheid, rugpijn en emotionele volatiliteit, geldt als uw periode nadert. Dientengevolge, terwijl u kan heel goed worden diarree na het eten omdat je zwanger bent, kon u net zo gemakkelijk worden verwacht van uw periode en met diarree als gevolg van de naderende menstruatie.

Testen

In plaats van kammen door dubbelzinnige symptomen op tekenen dat u zwanger zou kunnen zijn, is het wellicht praktischer om te wachten tot de dag van de verwachte menstruatie en het gebruiken van een thuis-zwangerschapstest. De meeste proeven op de markt kunnen detecteren zwangerschap op de eerste dag van een gemiste periode, hoewel ze niet waterdicht. Als u een negatieve test en je diarree-- of andere symptomen van zwangerschap--doorgaat, testen weer in een week, of raadpleeg een arts.


gerelateerde artikelen