Welke oorzaken vrouwtjes om overtollig buikvet?

September 4

Welke oorzaken vrouwtjes om overtollig buikvet?

Overtollig buikvet is een gemeenschappelijk probleem voor vele vrouwen. Overtollig buikvet verhoogt klinisch bekend als viscerale vet, het risico van het ontwikkelen van hart-en vaatziekten, diabetes en sommige vormen van kanker. Terwijl slecht dieet en lichamelijke inactiviteit zijn factoren, omvatten anderen hormonale veranderingen, leeftijd, stress en erfelijke factoren. U kunt in het algemeen verminderen buikvet door een combinatie van aërobe oefening, gezonde voeding en gerichte versterking buikspieroefeningen.

Erfelijkheid

Erfelijkheid is een boosdoener, als het gaat om vrouwen en buik vet. 2012 studie gepubliceerd in het tijdschrift "Diabetes" bleek dat vrouwen gevoeliger dan mannen met een enzym veroorzaakt door vitamine A zijn, gevonden in vet in de voeding. Het enzym induceert een vrijkomen van hormonen die bevordering van vet opslag bij vrouwen meer dan mannen. Een studie van 2010 gepubliceerd in het "Journal van obesitas" gewezen op erfelijke factoren die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van overtollig buikvet bij sommige vrouwen. Op basis van uw genetische make-up, kan je gewoon geërfd hebben een aanleg voor sparen vet in je buikstreek. Hoewel u kunt verminderen van buikvet via aërobe oefening en Toon uw buikspieren met gericht versterkende oefeningen, je kan gewoon vechten aard als u een overgenomen neiging hebt voor het verkrijgen van vet in uw buik gebied en u verwacht te ontwikkelen van een perfect platte buik.

Veroudering

Naarmate je ouder worden, wordt uw lichaam de productie van het hormoon Dehydroepiandrosteron, ook wel bekend als DHEA, begint te dalen. Volgens Harvard Women's Health Watch, hebben sommige studies in deze daling met een toename van de ophoping van buikvet, hoewel andere studies hebben aangetoond dat er geen verband helemaal verband. Terwijl de resultaten van de DHEA effect op buikvet nog steeds onduidelijk zijn, dat sommige gezondheid beoefenaars geloven dat suppletie van DHEA kunnen leiden tot een vermindering van buikvet. Bovendien als je leeftijd, begint uw stofwisseling te vertragen, die een andere mogelijke leeftijd-gerelateerde oorzaak van overtollig buikvet worden kunnen.

Stress

Volgens een studie van de 2000 door Elissa S. Epel, Ph.D., en de collega onderzoekers van de Universiteit van Yale, vrouwen die meer vatbaar zijn voor stress nog anders zijn gezond en niet overgewicht vaker Overtollig buikvet. Deze studie toonde aan dat bepaalde vrouwen meer gevoelig voor de effecten van het stress hormoon cortisol, die verantwoordelijk voor de accumulatie van vet rond je organen en de ontwikkeling van grote hoeveelheden buikvet is.

Hormonale veranderingen

Hormonale veranderingen geassocieerd met de menopauze zijn een andere gemeenschappelijke beklaagde achter Overtollig buikvet. Volgens de Universiteit van Yale veroorzaakt menopauze een daling in de productie van de geslachtshormonen, zoals oestrogeen, wat leidt tot de ontwikkeling van meer buikvet. Bovendien, menopauze leidt tot een verschuiving van de locatie waar uw lichaam vet slaat, worden opgeslagen in je armen, benen en heupen naar uw buik gebied wijzigen.


gerelateerde artikelen