Ground Flax Seed Vs. Vlas zaadolie

March 2

Lijnzaad heeft al lange tijd gebruikt in Europese en Aziatische gerechten, en u vindt nu lijnzaad producten in veel supermarkten en gezondheid van voedsel-winkels in de Verenigde Staten. Beide gemalen lijnzaad en lijnzaadolie hebben een plek in een gezonde voeding, en ze zijn eenvoudig te integreren in uw maaltijd plannen--bijvoorbeeld lijnzaadolie is een uitvalsbasis voor zelfgemaakte dressings, terwijl grond lijnzaad kan worden gebruikt in plaats van eieren in gebakken goederen of aan smoothies toegevoegd. Gemalen lijnzaad en lijnzaadolie variëren in hun voeding inhoud, echter, dus ze verschillende gezondheidsvoordelen bieden.

Calorieën en Fiber

Grond lijnzaad biedt een nutritioneel voordeel ten opzichte van lijnzaadolie, omdat het is lager in calorieën maar meer vezels bevat. Elke portie 2-eetlepel lijnzaad grond bevat 75 calorieën en een gelijkwaardige portie lijnzaadolie biedt 240 calorieën. Een portie lijnzaad van de grond bevat ook 3.8 gram voedingsvezels, een koolhydraten die ondersteuning biedt voor cardiovasculaire gezondheid en helpt je maag te vullen na een maaltijd. Slechts één portie grond lijnzaad biedt 10 procent van de dagelijkse vezel inname aanbevolen voor mannen en 15 procent voor vrouwen. Lijnzaadolie, aan de andere kant, biedt geen glasvezel.

Omega-3 vetzuren

Het grote voordeel van lijnzaadolie over grond flaxseeds is dat daarin meer gezonde omega-3 vetzuren per portie, hoewel beide voedsel een aanzienlijke hoeveelheid omega-3 vetzuren voorziet. Een omega-3-rijk dieet onderhoudt de gezondheid van het hart, helpt bij de hersenfunctie en voorkomt dat omega-3 vetzuur deficiëntie, een aandoening die leiden droge huid en depressie tot kan. Een portie 2-eetlepel lijnzaadolie bevat 14,6 gram ALA, een soort omega-3 vetzuur, terwijl een gelijkwaardig gedeelte van grond lijnzaad 3,2 gram bevat. Dus biedt een enkele portie de 1,6 gram nodig per dag door mannen of 1,1 gram nodig voor vrouwen.

Minerale vergelijking

Voor grond flaxseeds via lijnzaadolie bereiken als een bron van essentiële mineralen. Elke portie grond lijnzaad biedt 55 milligram magnesium--13 procent en 17 procent van de dagelijkse inname van magnesium aanbevolen voor mannen en vrouwen, respectievelijk--alsmede 171 microgram van koper, of 19 procent van de aanbevolen dagelijkse inname. Magnesium en koper zijn beide versterken uw botweefsel. Magnesium helpt ook uw spieren functie, terwijl de koper bepaalt energieproductie. Lijnzaadolie dienen niet als een belangrijke bron van alle mineralen, met inbegrip van magnesium en koper.

Lignan Boost

Grond lijnzaad biedt ook een nutritionele been omhoog op lijnzaadolie vanwege het lignan-gehalte. Een familie van fytonutriënten, Lignanen hebben een moleculaire structuur vergelijkbaar is met dat van menselijk oestrogeen en hulp regelen oestrogeen signalering in je lichaam. Ze kunnen ook fungeren als antioxidanten--chemicaliën die verhinderen dat cellulaire schade en genetische mutaties veroorzaakt door vrije radicalen--meldt het Linus Pauling Instituut. Indrukken van lijnzaadolie scheidt de Lignanen van de vetten in lijnzaad, dus alleen grond lijnzaad--niet lijnzaadolie--verhoogt uw lignan-inname. Als u variëteiten van lijnzaad olie die ook grond lijnzaad bevatten koopt, maar u zult de vruchten plukken van Lignanen.


gerelateerde artikelen