How to Make balsamico azijn uit wijn

August 28

How to Make balsamico azijn uit wijn

Authentieke balsamico azijn wordt gemaakt uit het SAP van Trebbiano druiven in Italië. Het wordt gekookt om te brengen tot ongeveer een derde van het oorspronkelijke volume, en dan is het gefermenteerd in houten vaten. Door de wet, balsamico azijn moet jaar oud zijn voor ten minste 12 jaar. Na verloop van tijd concentreert zich het SAP en de smaak wordt rijker. Hoe langer het is de leeftijd, hoe duurder het is. U kunt geen authentieke balsamico azijn aanbrengen omdat de naam wordt beschermd. Nochtans, kunt u uw eigen rijke azijn uit rode wijn maken. Naarmate het ouder wordt, zal het ook ontwikkelen een rijke smaak en textuur, goed genoeg om te genieten.

Stap 1

Koop azijn cultuur vanuit een winkel die wijn en bier te maken benodigdheden verkoopt. Het bevat actieve bacteriën die uw wijn naar azijn converteren zal.

Stap 2

De fles in een warm sopje wassen. Spoel grondig met het heetste water mogelijk. Giet de fles op een nauwgezet-clean keuken handdoek om te voorkomen dat de groei van micro-organismen die de azijn verwent.

Stap 3

Het combineren van de rode wijn, 3 kopjes water en de cultuur van de azijn in de glazen pot. Plaatst u een schone handdoek boven de monding van de pot en houd hem in de plaats met een rubberen band. Wijn die is van 11 tot 12 procent alcohol moet worden verdund, zodat er slechts 5.5 tot 7 procent alcohol, volgens Mississippi State University.

Stap 4

Bewaar uw azijn op een warme, droge en donkere plaats, ongeveer 80 graden Fahrenheit. Het duurt twee tot drie maanden voor de wijn om te converteren naar azijn. Op het eerste, zal de azijn dun en het scherpe zal smaken. Naarmate de tijd verstrijkt, zal het concentreren vanwege verdamping en ontwikkelen van een rijke, zachte smaak.

Stap 5

Voeg meer wijn om nu en dan de pot als u enkele verwijderen te gebruiken. Zolang u droge rode wijn kiest, kunt u een RAS in de kruik giet. In plaats van afval de laatste paar inch van wijn in de fles van uw diner, giet het in de azijn. Nooit giet wijn uit een glas wijn in de azijn; deze kunt micro-organismen die uw azijn ruïneren zal overbrengen.

Waarschuwingen

 • Houd de pot en de handdoek gebruikt ter dekking van het zeer schoon.
 • Geen betrekking hebben op de pot met een deksel; de azijn moet lucht.

Tips

 • Aankoop van eikenhout, die u aan uw azijn toevoegen kunt of koop een kleine eiken azijn vat uit een winkel die wijnbereiding leveringen verkoopt. Eiken voegt zijn eigen smaak aan de azijn, de azijn complexer maken.
 • Wanneer u verwijdert de azijn te gebruiken, kunt u het opslaan in de koelkast.

Wat die u nodig hebt

 • Azijn cultuur
 • Glazen pot
 • Keukendoeken
 • 1 fles droge rode wijn
 • Water
 • Grote rubberen band
 • Extra rode wijn

gerelateerde artikelen