De bijwerkingen van Body crèmes en Lotions

April 18

De bijwerkingen van Body crèmes en Lotions

In de zoektocht naar stralend, gezond ogende huid, kunnen mensen een scala aan huid crèmes en lotions gebruiken. Of voor sunless tanning, spray tanning, ontharing, huid bleken of gewoon simpel hidratatie, sommige lichaam lotions en crèmes nadelige bijwerkingen kunnen hebben. Voordat u een van deze gemeenschappelijke schoonheidsproducten, is het belangrijk om te begrijpen van de mogelijke bijwerkingen.

Sunless of Spray Tanning Lotions

Als meer mensen zoeken naar manieren om de blootstelling aan schadelijke ultraviolet zonnestralen, sunless beperken of spray tanning heeft snel aan populariteit gewonnen. Het is een manier om een gloed van de zomer zonder het risico van kanker van de huid. Terwijl mensen uit de zon deze lotions en sprays houden, zijn veel gemaakt met dihydroxyacetone. De Los Angeles Times gemeld dat deze suiker-compound is goedgekeurd door de Food and Drug Administration als een tijdelijke kleur additief voor de huid. Als het gebruik van deze producten toeneemt, meldt de FDA bijwerkingen van duizeligheid, hoesten en--in ernstige gevallen--flauwvallen van de geur.

Ontharing crèmes

Ontharing crèmes zijn bedoeld voor gebruik als een pijnloze methode om te verwijderen van haren uit de huid. Zowel recept sterkte en verwijdering van over-the-counter haarproducten bieden schriftelijke instructies voor gebruik, maar de crèmes zijn niet zonder risico. Het recept room, Vaniqa, waarschuwt voor potentiële negatieve bijwerkingen, met inbegrip van de huid brandwonden van overmatig gebruik, verdonkerend van de huid waar de huid toegepaste, sterke geur van chemische ingrediënten gebruikt en ongelijke hergroei van haar. Wanneer met behulp van over-the-counter ontharing crèmes, is het belangrijk om het product op een klein gebied van huid eerst testen.

Bleken van de huid crèmes

Voor die getroffen met acnelittekens, ouderdomsvlekken of andere verkleuring van de huid, kan crèmes bleken worden gebruikt om te verlichten van de donkere delen van de huid. Hoewel de producten werken door het verminderen van de melanine, of pigment van de huid, is het risico van bijwerkingen aanzienlijk. Beschikbaar zowel over de toonbank en voorschrift, deze producten bevatten Hydrochinon. Volgens WebMD, kan langdurige blootstelling aan deze chemische stof leiden tot permanente huidverkleuringen. Bovendien, kunnen de steroïden in bleken crèmes leiden tot het uitdunnen, acne en het risico van infectie van de huid. Kwik is illegaal in producten die zijn vervaardigd in de Verenigde Staten, maar sommige bleken crèmes gemaakt in Azië en verkocht in de Verenigde Staten kwik bevatten.

Geurende hydraterende lotion

Een van de meest fundamentele schoonheidsproducten, geurende hydraterende lotion, wordt gebruikt om te verzachten en gladde huid terwijl een geurig aroma. Het toepassen van deze lotion na een douche of bad van een parfum geur op huid urenlang verlaten kan. Mensen met huidaandoeningen zoals psoriasis of eczeem kunnen vinden die geurende lotions huiduitslag, ontsteking of andere irritaties veroorzaken. Als deze bijwerkingen gebeuren, is het belangrijk onmiddellijk van de lotion en overschakelen naar een meer zachte product.


gerelateerde artikelen