Tips voor het gebruik van Sardines als aas voor de visserij

April 4

Tips voor het gebruik van Sardines als aas voor de visserij

Sardines zijn kleine, gestroomlijnde vis met een hoog oliegehalte en een significante geur die is aantrekkelijk voor grote roofvissen. Live of als gesneden aas gevist, worden Sardienen vaak gebruikt door sportvissers te vangen een verscheidenheid van game vissen, met inbegrip van de gestreepte zeebaars, zalm en grote meerval. Sardines goed werken als het primaire aas op een haak of samen met een kunstmatige lokken, bieden extra geur om aan te trekken van een staking.

Levend aas

Vissen met levende sardienen, proberen met behulp van een ultralichte rod en reel te vangen de kleine vissen vanaf een boot of pier. Een kleine-verslaafd Sabiki tuig of kleine mallen zal vangen vis na vis, die kan worden in leven gehouden in een emmer van 5 gallon aas of goed leven. Naar vrije-lijn live sardines, haak u ze horizontaal door de neus. Als u in de buurt van het oppervlak vissen, kunt u ook gill haak Sardienen in de huid net achter de gill-cover.

Haken

Voor de visserij van sardines, hetzij geheel of gedeeltelijk, gebruik een aas keeper haak speciaal ontworpen voor het houden van natuurlijke lokaas. Deze haken hebben meestal één of twee weerhaken op de schacht die helpen om het aas op zijn plaats op de haak te houden. Als u van plan over het gebruik van een cirkel haak, probeer het aas aan de haak onder het oogje om ervoor te zorgen dat het haak-punt blijft blootgestelde koppelverkoop.

Lijndikte

Wanneer u hele sardienen, zorgen ervoor dat uw lijn gewicht overeenkomt met de grootte van aas vis die u gebruikt. Kleine sardines werken beste voor lijndikten tussen 10 en 20 pond test met haak maten, variërend van #6 tot aan 1/0. Gebruik van grotere Sardienen op 15 tot 40 LB test lijn met haken van #2 tot 5/0.

Fileren

Om een enkele sardine verder als aas, gesneden twee gelijke grootte filets van de vis. U kunt ook gewoon de kop, de botten en de staart links als schroot van het fileren proces als aas.

Genezen

Als u wilt verscherpen het zachte vlees van sardines, genezen ze een gepekeld. Commercieel bereide brines en zelfgemaakte pekel recepten die beide goed werken. Plaats sardienen, geheel of in filets, in de pekel 's nachts te laten hard genoeg om te blijven op de haak.

Chunking

Bij het vissen de hele dode Sardienen of filets, vindt kleinere vis vaak uw aas van de haak. Als dit gebeurt, probeer uw Sardienen in stukjes snijden, of gewoon gebruik maken van het hoofd. Deze zal blijven op de haak beter, kleinere vis voorkomen van het stelen van uw aas.

Draag handschoenen

Sardines behoren tot de smelliest van aas vissen en hun geur voor een lange tijd op uw handen kan blijven. Wanneer behandeling of tuigage sardienen, waar rubber handschoenen om te voorkomen dat de vis direct aanraken van uw handen.

Kunstmatige lokmiddelen

Bij het vissen kunstmatige lokmiddelen, probeer uitglijden een stuk of filet van sardine naar de haak toe te voegen van geur en zijn aantrekkelijker te maken. Voor grotere lures, zoals Kwikfish, plaats de haas op het lichaam van de lokken en wikkel dunne elastische lijn, verkrijgbaar bij elke goed aan te pakken-winkel, rond zowel het gesneden aas op zijn plaats houden.


gerelateerde artikelen