Wat zijn de symptomen van prostaatkanker bij jonge mannen?

May 12

Wat zijn de symptomen van prostaatkanker bij jonge mannen?

Wanneer de symptomen van prostaatkanker aanwezig zijn, ze zijn vergelijkbaar met die van goedaardige prostatic hyperplasia en prostatitis en kunnen verschillen sterk van patiënt tot patiënt. De meeste jonge mannen hebben geen symptomen, vooral in de vroege stadia van de ziekte, die vaak door een arts wordt ontdekt tijdens een routine check-up. Een vage symptoom of twee lijkt niet alarmerend, maar het is uiterst belangrijk voor deskundig medisch advies inwinnen, aangezien deze vorm van kanker meestal asymptomatisch is.

Vage symptomen

Wat zijn de symptomen van prostaatkanker bij jonge mannen?

Als een verandering in de grootte van de lymfeklieren in de liesstreek wordt ontdekt, kan het zijn als gevolg van een lokale infectie. Het kan ook wel een indicatie van kanker in de streek, met inbegrip van prostaatkanker.

Een onverklaarbare koorts kan een teken van longontsteking of een andere ziekte, maar het kan ook duiden op kanker, vooral indien vergezeld van nachtelijk zweten en/of een radicale daling in gewicht.

Onverwachte gewichtsverlies is een bron van zorg. De meeste mensen, ongeacht leeftijd, hebben een harde tijd gewicht daalt. Als een jonge man meer dan 10 procent van zijn lichaamsgewicht in een kwestie van weken verliest, is het zeker voor alarm veroorzaken.

Vermoeidheid is een ander vaag symptoom. Hoewel het zou uit de ontberingen van het dagelijks leven, als de vermoeidheid niet met rest opgelucht is, is een symptoom dat moet niet over het hoofd gezien of genegeerd.

Voorkomende symptomen

De gemeenschappelijkste symptomen ervaren met prostaatkanker omvatten moeilijkheid in het starten en stoppen urination, verhoogde frequentie van urination, pijn tijdens plassen, afgenomen urinestraal en het gevoel van volheid van de blaas na het plassen. Als een man ouder wordt, wordt deze symptomen ontwikkelen zonder de aanwezigheid van prostaatkanker. Bij jongere mannen moet deze symptomen echter reden tot bezorgdheid, vooral als ze geleidelijk erger. Sommige jonge mannen treedt ook pijn tijdens of na de ejaculatie. Als om het even welk van deze symptomen aanwezig zijn, dient u een arts onmiddellijk te raadplegen.

Geavanceerde symptomen

Aangezien de prostaatkanker vooruitgaat, meestal symptomen groter worden. Functie van de blaas nog verder verslechtert, en sommige jonge mannen met geavanceerde prostaatkanker beleeft terugkerende infecties van de urinewegen, soms bloed in de urine, en het onvermogen om een erectie te hebben. Andere symptomen die zoals lijken hoesten, kan pijn op de borst en pijn in de onderbuik ook worden waargenomen in de gevorderde stadia van prostaatkanker.

Gemetastaseerde ziekte

Jonge mannen met uitgezaaide prostaatkanker kunnen optreden voor vermoeidheid, malaise en verlies van het gewicht. Terwijl deze symptomen vaag zijn, kunnen samen ze duiden op een ernstige ziekte-voorwaarde. Als de kanker is uitgezaaid naar de botten, kan diepe bot pijn, vooral van de lage rug of heupen, worden ervaren. Bovendien zijn deze jonge mannen groter risico op botbreuken als gevolg van verzwakking van de botten van de kanker die het bot heeft binnengevallen te ervaren.


gerelateerde artikelen