De gevolgen van een gebrek aan insuline voor diabetici

December 25

De gevolgen van een gebrek aan insuline voor diabetici

De Mayo Clinic onderstreept de noodzaak van een doeltreffende dagelijkse controle van diabetes. Goed gebalanceerde maaltijden, controle van de bloedsuikerspiegel en de juiste verstrekking van medicatie is essentieel voor het welzijn. In diabetes, kunnen een verminderde hoeveelheid insuline leven bedreigt. De Mayo Clinic worden enkele van de oorzaken van lage insulineniveaus als mislukking te controleren bloedsuikerspiegel en keton niveaus, dieet wanbeheer en niet nemen of het nemen van de verkeerde dosis van de medicatie.

Hyperglykemie

De American Diabetes Association lijsten hyperglykemie als een belangrijke complicatie van diabetes. Het beschrijft het als hoge bloedsuikerspiegel die optreedt wanneer insuline niveau te laag is of insuline niet effectief wordt gebruikt door het lichaam. Oorzaken hiervan kunnen worden niet beheren genoeg insuline in type 1 diabetes of het ineffectief gebruik van insuline door de instantie van type 2 diabetes. Andere oorzaken kunnen zijn van ziekte, eten of het uitoefenen van meer dan gepland of stress. Symptomen zijn hoge bloedsuikerspiegel, vaak moeten plassen, verhoogde dorst en verhoogde niveaus van suiker in de urine.

Ketoacidose

Beschouwd als een ernstige aandoening door de American Diabetes Association, wordt ketoacidose omschreven als het verbranden van vet in plaats van bloedglucose voor energie. Dit produceert ketonen. Ketonen zijn zuren die zich ophopen in het bloed en worden doorgegeven via de urine. Het wordt veroorzaakt door lage insulineniveaus in het bloed en wordt meestal gezien bij type 1 diabetes. De American Diabetes Association benadrukken dat als de volgende symptomen zijn aanwezig, zoek onmiddellijk medische hulp. Symptomen zijn fruitige geur van de adem, voortdurende vermoeidheid, misselijkheid en braken, langdurig braken van meer dan twee uur, gespoeld huid, moeite met ademhalen, abdominale pijn en verwarring.

Hyperosmolar syndroom

Indien verlaten onbehandeld, lage kunnen niveaus van de insuline leiden tot hyperosmolar syndroom. Vaker voor bij oudere volwassenen met type 2 diabetes, de Mayo Clinic verklaart het treedt op wanneer de niveaus van de glucose van het bloed bereiken 600 mg/dL of meer. Op dit moment wordt het bloed dik als siroop. Grote hoeveelheden water worden genomen uit het lichaam in een poging om de suiker via de urine uitscheiden. Deze voorwaarde is leven bedreigen en kan eindigen in het diabetische coma en de dood.

Diabetische Coma

Diabetische coma kan optreden met extreem hoge of lage bloedsuikerspiegel. Lage insulineniveaus veroorzaken de voormalige. Precursoren van coma omvatten hypoglykemie, ketoacidose en hyperosmolar syndroom. De Mayo Clinic waarschuwt dat diabetische coma kan fataal zijn, en handhaving van effectieve controle van diabetes de beste preventie is.


gerelateerde artikelen