Verschillen tussen Mono en leukemie bij kinderen

January 25

Verschillen tussen Mono en leukemie bij kinderen

Mononucleosis en leukemie zijn twee verschillende ziekten die een aantal dezelfde symptomen delen. Begrijpen van de verschillen tussen deze twee ziekten kunt u bepalen welke ziekte je kind zou kunnen hebben, een bezoek aan de arts uw kind weliswaar kritiek als ze worden weergegeven op potentiële symptomen van een ziekte.

Mononucleosis

Mononucleosis, genoemd "mono", doet zich voor na een infectie met het Epstein - Barr virus. Mensen besmet met het virus niet altijd ervaren geen symptomen of ontwikkelen van mono. De Centers for Disease Control and Prevention rapporten dat infectie met het virus tijdens de adolescentie of de jonge volwassenheid klierkoorts 35 tot 50 procent van de tijd veroorzaakt. Het virus verspreidt zich als een niet-geïnfecteerde persoon in contact met slijm of speeksel van een besmet persoon komt. Hoewel de ziekte kan worden verspreid door zoenen, kunt u ook vangen als een besmet persoon niest of in de buurt van u hoest of als u uit hetzelfde glas drinken of gebruik van de dezelfde vork als een besmet persoon. Symptomen van mononucleosis verschijnen niet onmiddellijk na de blootstelling en kon nemen zolang vier tot zes weken om te verschijnen.

Leukemie

Leukemie is een kanker van het bloed waardoor een overproductie van onrijpe witte bloedcellen. Hoewel witte bloedcellen noodzakelijk om te bestrijden van infecties zijn, teveel onrijpe cellen produceren gezonde cellen verdringt en kunt voorkomen dat de ontwikkeling van nieuwe gezonde cellen. De Children's Hospital of Philadelphia meldt dat leukemie meestal in de leeftijd van de kinderen 2 tot en met 6 jaar gezien wordt en komt iets vaker voor bij mannen dan vrouwen. Kinderen die directe familieleden die hebben leukemie hebben, Down syndroom hebben of hebben bepaalde zeldzame genetische syndromen zijn een verhoogd risico op leukemie te ontwikkelen.

Symptomen

Zowel mononucleosis en leukemie kunnen koorts, gezwollen lymfeklieren, zweten bij nacht, zwakte en vermoeidheid veroorzaken. Andere symptomen van mononucleosis zijn verlies van eetlust en keelpijn. Symptomen van leukemie verschillen per type, maar kunnen omvatten gewichtsverlies, koude rillingen, moeite met ademhalen en frequente ziekten en infecties. Kinderen hebben leukemie kunnen bloeden of vermorzelen gemakkelijk en bloedarmoede, een aandoening die wordt veroorzaakt door een afname van de gezonde rode bloedcellen kan lijden. Als uw kind leukemie heeft, kan hij klaagt over pijn in de buik of de botten.

Behandeling

Omdat mononucleosis een virus is, zijn antibiotica en andere medicijnen niet nuttig bij de behandeling van de symptomen. Vermoeidheid, het belangrijkste symptoom van mononucleosis, wordt behandeld door het stimuleren van het kind om te rusten als nodig. Kinderen die significante periodes van de dag al slapend doorbrengen mogelijk verhoogd risico op uitdroging. Toenemende vochtinname als het kind wakker is, kan het risico verminderen. Nemen over de toonbank pijn medicatie kan helpen verminderen van koorts en pijn. Mononucleosis is opgelost op eigen in één maand of lichtjes langer, terwijl leukemie leiden tot kan ernstige ziekte of overlijden als medische behandeling wordt niet gestart.

Artsen gebruiken straling of sterke chemotherapie medicijnen te vernietigen van abnormale bloedcellen veroorzaakt door leukemie. Gerichte of biologische therapie mogelijk ook nuttig bij de behandeling van leukemie. Tijdens gerichte therapie ontvangt uw kind drugs die aanval van bepaalde gebieden van de cellen, terwijl biologische therapie helpt het immuunsysteem verbeteren van haar reactie op de abnormale kankercellen. Als deze therapie niet leiden een vermindering van abnormale cellen tot, kan de arts u aanraden een stamcel transplantatie. Tijdens een stamcel transplantatie, wordt uw kind het beenmerg, het gebied in het midden van de botten die de cellen van het bloed, produceert vernietigd om te aanvaarden van de gezonde donor stamcellen. Als de transplantatie is gelukt, zal de donor cellen vormen nieuwe beenmerg en beginnen met de productie van gezonde bloedcellen.


gerelateerde artikelen