Geneesmiddelen die gebruikt worden in ACL 's

April 2

Advanced Cardiac Life Support, of ACL's, is een levensreddende vaardigheden in welke opgeleide en gecertificeerde personeel interventies aan een persoon in hartstilstand of andere cardiopulmonale noodsituaties beheren. De American Heart Association (AHA), de erkende autoriteit voor ACL's in de gezondheidszorg, traint hulpdiensten in de 12-uurs ACL's Provider cursus te gebruiken van drugs, CPR, zuurstof en defibrillatie met situatie-specifieke algoritmen.

Adenosine

Adenosine omgezet een uiterst hoge en gevaarlijk hartritme (tachycardie) in normale sinus ritme. Wanneer het hart zeer snel slaat, is het slechts trillende en niet in staat om de pomp zuurstofrijk bloed door het hele lichaam. Adenosine de hartspier, waardoor goede vulling van de ventrikels kalmeert en herstelt u de rest van het lichaam voldoende perfusie.

Amiodaron

Met een levensbedreigende hoge hartslag van meer dan 200 slagen per minuut (bekend als ventrikelfibrillatie of ventriculaire tachycardie), wordt amiodaron gebruikt om het hart terug naar normale sinus ritme wanneer adrenaline of vasopressine zijn ineffectief.

Atropine

Wanneer het hart te langzaam slaat (bekend als bradycardie), atropine fungeert op de SA en AV knooppunten binnen het hart te stimuleren van elektrische activiteit waardoor het hart te verslaan sneller, zoals in "Mosby's Nursing Drug referentie."

Dopamine

In gevallen waar het hart te langzaam slaat en een opvallende blauwe tint wordt weergegeven in de vingertoppen, de tenen en rond de mond--kan een indicatie van slechte perfusie--een enkelvoudige dosis van dopamine na het proberen van de correctie met atropine worden toegediend.

Adrenaline

Epinefrine speelt een rol in elke mogelijke hartritme in de ACL's algoritme met uitzondering van tachycardie. Epinefrine herstelt cardiale ritme in cardiac arrestaties. Vaakst epinefrine wordt gebruikt als de eerste lijn van verdediging tegen onregelmatige ritmes.

Lidocaïne

Na het proberen om de hartslag van een levensbedreigende hoge met epinefrine, vasopressine of amiodaron, kan Lidocaïne worden gegeven. Volgens de "de PDR Nurse Drug Handbook," behandelt lidocaïne Ventriculaire ritmestoornissen veroorzaakt door hartaanval door het verlagen van de prikkelbaarheid van de ventrikels bevindt zich in het hart.

Magnesium

Een ritme van "torsades de pointes kunnen teweegbrengen," die kan alleen worden bepaald door een specifiek ritme op een hartmonitor bekeken, is het enige evenement in de ACL's protocollen die het mogelijk gebruik van magnesium maakt. Torsades is een zeer hoge hartslag, dat kan worden gereageerd op epinefrine, vasopressine, amiodaron of lidocaïne.

Vasopressine

Geclassificeerd als een hypofyse-hormoon, handelt vasopressine om te vernauwen bloedvaten in cardiale weefsel tijdens de levensbedreigende hoge hartslag van ventrikelfibrillatie of ventriculaire tachycardie. Vasopressine kan slechts één keer worden verstrekt in het v-fib of v-tach algoritme te wijten aan de mogelijkheid van het verder cardiale schade.


gerelateerde artikelen