Stimuleert koffie leverfunctie?

July 4

Stimuleert koffie leverfunctie?

Onderzoek toont aan dat je als u lijdt aan leveraandoeningen en matige hoeveelheden koffie elke dag drinken, bescherming tegen sommige ernstige complicaties krijgen. Koffie kan verminderen uw kansen op levercirrose, zelfs als u alcohol misbruik regelmatig. Koffie kon lager uw risico van leverkanker en helpen voorkomen dat galstenen gevormd door buitensporige cholesterol in de lever de gal. Koffie doet uw lever de prestaties niet verbeteren.

Koffie van echte effecten

Cafeïne in koffie de welwillende effecten een rol kan spelen, maar andere minder begrepen verbindingen in verbindingen ook bijdragen. Uit onderzoek blijkt een sterk verband tussen de consumptie van koffie en de incidentie van sommige leverziekten. Koffie vertraagt de littekens die uit de lever ziekten, zoals hepatitis C en uit chronische alcoholmisbruik voortvloeit. Voor elk kopje koffie je drinkt, zegt uw risico overlijden aan levercirrose, veroorzaakt door alcoholisme druppels met 22 procent, het Linus Pauling Instituut. Koffie beschermt de lever tegen alle vormen van schade niet, maar als u zwaar drinken of lijden aan chronische hepatitis, koffie verbruik helpt handhaven van de normale leverfunctie.

Kankerpreventie

Anti-oxidanten en andere gunstige chemische verbindingen in koffie lager uw risico van leverkanker als u bepaalde risicovolle categorieën vallen. Als u geen van leverziekte last, kan drinken koffie verbeteren van uw lever kans op kanker-vrij te blijven. Studies uitgevoerd in Japan en Finland gevolgd koffie drinkers met hepatitis C of andere leverziekte en vergeleken hun incidentie van kanker met een bevolking van de controle hebben geen geschiedenis van de koffie-consumptie. De risicovolle koffie drinkers had de helft de kans op het ontwikkelen van leverkanker, evenals de gezonde niet-koffie drinkers. Studies deed niet bevestigen een soortgelijk voordeel voor gezonde koffie consumenten, meldt het Linus Pauling Instituut.

Galstenen

De gal de lever scheidt stromen naar de galblaas voor opslag en vrijkomen in het spijsverteringskanaal te helpen proces vetten. Teveel cholesterol in uw gal maken deposito's van scherpe kristallen in uw galblaas of galwegen van uw lever. Galstenen verstoren de werking van je lever en galblaas en extreme pijn veroorzaken. Cafeïne in koffie kan helpen door het overdrijven van de galblaas bewegingen en uitzetting van kleine stenen voordat ze problemen. Van verschillende cafeïnehoudende dranken studeerde, aangetoond enige koffie geen bescherming tegen galstenen, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center.

Waarschuwingen

Onderzoek toont aan dat de ontvangers van de grootste voordelen van koffie, op het gebied van de gezondheid van de lever, al te lijden van verslavingen hebben of ellende veroorzaakt hun levers schaden. Hoewel de rol van koffie bij de bescherming van de leverfunctie bij gezonde mensen niet bewezen is, kon koffie drinken bieden voordelen op manieren die nog niet begrepen. Andere aspecten van uw levensstijl is ook van invloed op de gezondheid van uw lever. Naast gewone koffie verbruik, eet minder verzadigd vet en meer gezonde vetten zoals visolie. Inclusief veel groenten en fruit in uw dieet en verminder je inname van suiker en alcohol, beveelt aan de Universiteit van Maryland Medical Center.


gerelateerde artikelen