Ideale gewicht voor een man

July 2

Ideale gewicht voor een man

Ideale gewicht bereiken worden beïnvloed door een aantal factoren, zoals lengte, leeftijd, geslacht en huidige gewicht. Een atleet met een zeer laag percentage van lichaamsvet kan eruit zien alsof hij zwaar in vergelijking met een grafiek van gemiddelden is, maar het betekent niet dat hij is ongezond. Het bepalen van uw eigen ideale lichaamsgewicht is mogelijk met behulp van richtsnoeren, maar immateriële activa zoals vetpercentage en Gespierdheid uw nummers enigszins kunnen scheeftrekken.

Grafieken

De eenmaal-alomtegenwoordige hoogte en gewicht grafieken gevonden in artsen kantoren van de 20e eeuw de neiging om meer genereus met de bovenkant van de gewicht bereiken. Echter, als de focus op zwaarlijvigheid in algemeen en jeugd obesitas, in het bijzonder geslepen in de 21e eeuw, nieuwere berekeningen vervangen de oude standbys, glijden van de schalen naar beneden richting een meer moderne weergave van het ideale gewicht. Een grafiek van de hoogte Gepost door de Rush University Medical Center illustreert het punt omdat het tot 176 ponden zorgt voor een man die is van 5 voet 9 duim lang, totaal beschouwd als overgewicht met dubbele cijfers met behulp van de methoden van de 21ste eeuw.

Body Mass Index

Moderne tijdperk lichaamsgewicht gemiddeld hebben meestal plaatsgemaakt voor de body mass index of BMI. De BMI-formule geeft een samengestelde score op basis van een formule met uw hoogte en huidige gewicht. De BMI kan niet bepalen van de samenstelling van uw huidige gewicht, wat betekent dat vooral gespierde atleten kunnen kijken overgewicht op basis van hun BMI score, zelfs al zijn ze in top conditie. De BMI-formule verdeelt het totaal van uw gewicht in ponden tijden 703 door het totaal van uw lengte in inch kwadraat. Een man die is van 5 voet 9 duim lang en weegt 160 pond heeft een BMI van (160 * 703) /(69 * 69) of 23.62.

Body Mass Index berekeningen

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention is de ideale bereik van de BMI tussen 18,5 en 24,9. BMI tussen 25 en de 29,9 totalen worden beschouwd als overgewicht, terwijl de totalen meer dan 30 worden beschouwd als zwaarlijvig. Iedereen met een BMI onder de 18,5 wordt ondergewicht beschouwd. Dat maakt het ideale gewicht bereik vrij dramatisch. Het ideale gewicht voor een 5-voet-9-inch man is 125 tot 162, een onnatuurlijk groot bereik met een onderste getal dat weinig voor de toevallige waarnemer lijkt. Toch voor de meeste individuen van gemiddelde lichaamssamenstelling is de BMI een waardevol instrument voor een eerste analyse van het lichaamsgewicht.

Formules

De eenvoudige regel is een combinatie van verschillende formules ontwikkeld tussen de late 19e en midden van de 20e eeuw. Alleen uw hoogte wordt gebruikt voor het berekenen van uw ideale gewicht, maar een voordeel dat het heeft over de BMI is dat het berekent een werkelijke aantal in plaats van een breed scala, en het maakt een onderscheid voor gender. De eenvoudige regel kunt 110 kg voor de eerste 5 voeten van hoogte en 5 lbs. voor elke duim via die. Het mannetje van de 5-voet-9-inch in het vorige voorbeeld moet wegen, volgens de eenvoudige regel, 150 lbs. vrouwen beginnen op 100 kg voor de eerste 5 voeten en 5 lbs. voor elke duim.

Vergelijkingen

Volgens de eenvoudige regel, moet een 5-voet-9-inch man wegen ongeveer 150 lbs., maar dat hetzelfde mannelijke in de bovenste helft van het veilige bereik in de berekening van de BMI op dat gewicht valt. Omgekeerd, 150 lbs. is in de buurt van de bodem in de Rush University Medical Center grafiek. Het is moeilijk om te weten wat echt "ideale" vormt, omdat de systemen gewoon gemiddelden zonder enige tegenprestatie van uw individuele kenmerken zijn, maar het is veilig om te zeggen dat alles ook in de buurt van de extreme uiteinden van de boven- of ondergrens van de bereiken die gegeven minder dan ideaal is. Dat betekent dat u zult waarschijnlijk hopen op iets in het midden derde. In dit geval betekent dat tussen ongeveer 141 lbs. en 157 lbs. voor de 5-voet-9-inch man. De berekening van de eenvoudige regel hits de doelgroep.


gerelateerde artikelen