Rozemarijnolie bijwerkingen

May 28

Rozemarijnolie bijwerkingen

De rozemarijn kruid wordt gebruikt, niet alleen voor het koken, maar ook voor allerlei gezondheid behandelingen, van verlichten hoofdpijn en koude symptomen, om een antimicrobiële, aan aromatherapie voor spanningshulp. De vorm van rozemarijn gebruikt in dergelijke behandelingen is vaak een olie die is meestal veilig in kleine hoeveelheden, maar in sommige gevallen ernstige bijwerkingen kan veroorzaken.

Allergieën

Hoewel de meeste mensen actuele toepassingen van rozemarijnolie heel goed tolereren, zijn er een paar exemplaren van contactdermatitis gemeld, speciaal wanneer gebruikt in combinatie met tijm extracten, volgens een studie uitgevoerd op de Afdeling Dermatologie bij ziekenhuis Juan Canalejo in La Coruña, Spanje.

Bloedarmoede

Onderzoek van Europa gepubliceerd in het "American Journal of Clinical Nutrition" in maart 2001 ontdekte een verband tussen rosemary's fenolische verbindingen en een afname van de absorptie van dieet ijzer. Het wordt daarom niet aanbevolen dat iedereen met-ijzertekort bloedarmoede rozemarijnolie inslikken. Actuele preparaten moet veilig zijn.

Bloeden

Rozemarijn, in combinatie met ginkgo biloba, heeft geleid tot gevallen van ernstige bloedingen bij sommige patiënten. Een artikel gepubliceerd in 2008 de kwestie van "Trombose onderzoek" gemeld dat ook rozemarijn bloeden risico wanneer genomen gelijktijdig met geneesmiddelen die verhoging bloeden, zoals aspirine, bloed verdunners zoals Coumadin en anti-bloedplaatjes geneesmiddelen zoals Plavix kan verhogen.

Bloedsuiker

Rozemarijnolie kan lagere bloedsuikerspiegel bij zowel diabetici als niet-diabetici. Onderzoek bij Jordan Universiteit voor wetenschap en technologie vond dat rozemarijnolie hyperglycemic heeft en insuline release remmende effecten in proefdieren. Diabetici met rozemarijnolie moeten hun serum glucoseniveaus gecontroleerd en eventueel nodige aanpassingen gemaakt door een arts.

Diureticum

Rozemarijn is gebruikt als een diureticum in de volksgeneeskunde over de hele wereld, een effect gecontroleerd door een wetenschappelijke studie in Marokko. De Universiteit van Maryland die Medical Center waarschuwt dat als rozemarijn zorgt ervoor dat het lichaam teveel water verliezen, mensen die lithium niveaus van de bouw van de drug tot giftige niveaus kunnen zien. Rozemarijn-geïnduceerde waterverlies kan patiënten die furosemide (Lasix) of hydrocholorothiazide en de absorptie van die medicijnen ook nadelig beïnvloeden.

Epileptische aanvallen

Rozemarijn bevat monoterpene ketonen, AntiConvulsants die in grote doses aanvallen veroorzaakt. Af en toe, gevallen gemeld van beslagleggingen in anders gezonde mensen nemen rozemarijn etherische olie. Wetenschappers werken bij de Universiteit ziekenhuis afdeling Neurologie in Genève Zwitserland waren in staat om te controleren of de epileptogene eigenschappen van rozemarijn en andere kruiden.

Zwangerschap

Vrouwen gebruikt tegelijk, rozemarijn voor het opwekken van abortussen. Een studie gepubliceerd in het "Braziliaanse tijdschrift voor medische biologische onderzoek" in februari 1996 bleek dat proefdieren extracten van rozemarijn vóór receptordieren gegeven een hoger tarief van verlies van de zwangerschap. Zo moeten vrouwen die graag zwanger worden of die zwanger bent rozemarijn en rozemarijnolie vermijden.


gerelateerde artikelen