Voedselintolerantie & slaapstoornissen

June 25

Voedselintolerantie & slaapstoornissen

Slaapstoornissen Maak je meer dan ellendig. Ze kunnen verhogen uw kans op het ontwikkelen van obesitas en Type 2 diabetes en uw levensduur batterij kunnen afnemen. Ze kunnen ook het verhogen van uw risico van ongevallen. Hoewel er vele oorzaken van slaapstoornissen, is een mogelijke oorzaak die vaak over het hoofd gezien voedsel gevoeligheden.

Allergische baby's en slapen

Bent u de ouder van een colicky pasgeboren die net niet lijken te krijgen om te slapen, probeer elimineren van koemelk uit zijn voeding. Een studie gepubliceerd in een uitgave van de 1987 van "Sleep" bevestigd dat veel zuigelingen die slechte slapers in feite allergisch voor melk zijn. In deze studie, werden 71 zuigelingen toegewezen aan één van de drie groepen. De eerste groep bestond uit zuigelingen met slaapproblemen. De tweede groep bestond uit kinderen met symptomen van melk allergie zoals digestieve stoornissen of huiduitslag. Veel van deze zuigelingen ook slecht geslapen. De derde groep had geen geschiedenis van slaapstoornissen of melk allergieën. Toen ze werden getest, liet alle zuigelingen in de eerste en tweede groepen bewijs van melk allergie. Wanneer de melk werd verwijderd uit hun voeding, verdwenen hun slapeloosheid. Wanneer het in hun dieet weer binnengebracht was, verscheen de slapeloosheid.

Volgens de website van La Leche League International, borstvoeding vermindert aanzienlijk de kans van uw baby ontwikkelen allergieën en deze bescherming strekt zich uit in de vroege adolescentie. Echter, als uw baby colicky is of andere van allergieën tekenen, u wellicht aanpassen van uw eigen dieet.

Allergische kinderen en slaap

Een studie van de 2009 gepubliceerd in het tijdschrift "Polski Merkuriusz Lekarski" onderzocht slaap in pediatrische allergie patiënten met bronchiale astma, dermatitis of voedsel allergieën. Vergeleken met gezonde kinderen, had allergische kinderen meer problemen met in slaap vallen of blijven slapen. Patiënten met dermatitis en voedsel allergieën had de hoogste niveaus van verstoring van de slaap. Deze studie vond ook dat maar liefst 91 procent van de ouders hun kinderen slaapproblemen aan artsen niet had vermeld.

Waarom allergieën slaap verstoren: serotonine

Eten van voedsel dat u allergisch bent voor leidt tot het vrijkomen van stoffen genoemd pro-inflammatoire cytokines. Deze stoffen is bekend dat het veroorzaken van symptomen die zeer vergelijkbaar met depressie zijn: mensen zich humeurig, moe en lusteloos. Volgens een artikel van 2010 in "Huidige immunologie Reviews" verminderen deze stoffen de productie van serotonine, dat slaap bevordert. Daarom, wanneer de serotonineniveaus dalen, slaap zullen ongetwijfeld afnemen.

Waarom allergieën slaap verstoren: melatonine

Melatonine is een bekende slaap-producerende stof die met succes is gebruikt voor de behandeling van jetlag en circadiane ritme stoornissen. Omdat melatonine zelf gemaakt van serotonine is, zal een daling van de productie van deze stof ook leiden tot een daling in de productie van melatonine. Dus, zal een persoon die een allergische reactie heeft heeft een lager niveau van twee slaap bevorderende stoffen.


gerelateerde artikelen