Wat Is het verschil tussen een 26 Inch wiel & een 28 Inch wiel op een fiets?

January 23

Wat Is het verschil tussen een 26 Inch wiel & een 28 Inch wiel op een fiets?

Op het eerste gezicht lijkt het dat het verschil tussen een 26 inch wiel en een 28-inch-wiel enkel 2 duim diameter is. Het verschil in grootte is echter zelden precies 2 inch, als gevolg van verschillende breedtes en dieptes van de banden gebruikt. Bovendien, de beoogde doeleinden, wiel materiaal en fiets stijl van deze wielen aanzienlijk verschillen.

Passen

Meeste fiets frames passen slechts één grootte van wiel, of twee zeer vergelijkbare maten van wielen. De 26-inch wielen en de 28-inch wielen zijn ongelijk genoeg dat je niet proberen moet om over te schakelen op een voor de andere. De 28-inch wielen zijn te groot om te passen in een frame voor 26 inch wielen, terwijl de rem-vergadering op een fiets met 28-inch wielen niet ver genoeg haalt om te werken met 26-inch wielen.

Functie

In de VS, heeft 26-inch wielen met decimale breedtes, zoals 1,75 inch, voornamelijk op volwassen mountainbikes, met enige troost, hybride en cruiser fietsen ook met behulp van deze grootte weergegeven. Andere soorten 26-inch wielen werden gebruikt op oudere Schwinns, Engelse Roadster en Franse fietsen. De 28-inch wielen 1 1/2 inch breed verschijnen op Nederlands, Frans, Chinees en Indisch staaf-brake Roadster, en ook F10, F25 of 700B genoemd. Meten van 28 x 1 5/8 x 1 1/4 inch banden zijn een Noord Europese benaming voor 700C banden. Sommige Duitse bedrijven wijzen 700C banden als 28-inch banden met decimale breedtes.

Misvattingen

Niet alle 26 inch wielen of 28-inch wielen zijn gelijk in grootte. De 26-inch-wielen met een breedte gemeten in fracties van een duim, zoals 26 x 1 3/4 inch, zijn eigenlijk iets groter in diameter dan wielen met breedte gemeten met decimalen, zoals 26 x 1.75. Sommige, maar niet alle, 28-inch wielen met fractionele metingen zijn verwarrend, het dezelfde diameter als degenen met decimale metingen. Bovendien zijn vele 28-inch wielen eigenlijk dezelfde diameter als wielen gemarkeerd 29-inch, die op hun beurt dezelfde grootte als de metrische meting 700C. zijn

Snelheid

De 26-inch-wielen met off-road banden zullen trager dan 28-inch wielen, omdat 28-inch wielen worden gebruikt op Roadster en racefietsen. Road banden, hebben of voor 26 inch of 28-inch wielen, minder dan berg fiets banden of zelfs geen loopvlak het loopvlak, en daarom hebben roll sneller op verharde wegen. 26-inch berg fiets banden wel betere tractie in off-road omstandigheden, waardoor ze meestal sneller voor dat gebruik.

Materialen

Staal is het materiaal van de standaard wiel voor fietsen gemaakt vóór de jaren 1980. Aluminium wielen zijn echter de standaard van de vroege 21e eeuw. Fractionele 26-inch wielen zijn een oudere stijl niet verkocht behalve als tweedehands onderdelen of gebouwd met uitzondering van aangepaste bestellingen en uitsluitend zijn van staal. Meeste 28-inch wielen zijn staal en hoewel ongebruikelijk in de VS, ze zijn nog steeds gebruikelijk op Roadster in Azië en Nederland. Wielen met identieke diameters tot enkele 28-inch wielen, de 29-inch berg fiets wiel en 700C road wiel, zijn echter meestal aluminium.


gerelateerde artikelen