Moet u laat uw theezakje in of uit te nemen?

October 1

Moet u laat uw theezakje in of uit te nemen?

Vragen over de juiste manier te brouwen thee kunnen brandstof controversieel debat. Theezakjes of losbladige, er is geen tekort aan argumenten en onvermurwbaar aanhangers aan beide zijden. Als het gaat om of een theezakje moet worden overgelaten in de cup of verwijderd terwijl het drinken van thee, een gedeeltelijke wapenstilstand verklaard kan worden. Als wetenschappelijk bewijs is niet voldoende, kan je verwijzen naar de juiste etiquette.

Een kwestie van keuze

Als u liever met een theezakje over losse thee, heb je jezelf al ondergedompeld in een razende strijd. U bent een losbladige teedrinkster een filistijn, en dat is dat.. Ook bent u in goed gezelschap. Miljoenen Amerikanen besteden aandacht aan de antioxidant kwaliteiten van thee. Supermarkt goeroe Phil Lempert meldt dat theezakje verkoop in Amerikaanse supermarkten werden meer dan 516 miljoen dollar in 2010, met kruidenthee tassen boekhouding voor bijna $178 miljoen meer.

De chemie van thee

Thee is vol met antioxidanten in de vorm van fenolische flavonoïden zoals catechinen, en volgens de Harvard Women's Health Watch, de beste manier om deze flavonoïden is door het drinken van vers gezette thee die te steil heeft gekregen voor 3 tot 5 minuten. Hoewel het pietluttig lijkt misschien, is er harde wetenschap achter deze smalle venster van tijd die thee moet worden toegestaan om te zitten in warm water. In een persbericht voor de Royal Society of Chemistry stelt Andrew Stapley van Loughborough University dat de polyfenolverbindingen bekend als tannines die thee haar kleur en smaak geven ongeveer drie minuten vereisen om naar behoren te ontwikkelen. Veel meer dan dat en tannines met een hoger molecuulgewicht kunnen leiden tot een bittere nasmaak.

Laat het steile

Weekwater tijden variëren afhankelijk van het soort thee wordt gebrouwen, evenals de temperatuur van het water. Indien mogelijk, volg de instructies op het vak van thee. In het algemeen voor oolong en zwarte thee rassen gebruikt in de meeste theezakjes, kokend water is prima en de thee moet steile gedurende 3 tot 4 minuten. Groene thee zijn gevoeliger en moet steile gedurende dichter bij 3 minuten in water dat enkel begint te stomen. Om te voorkomen dat bitterheid, door de zak te verwijderen wanneer de toegewezen tijd is verstreken.

Etiquette

De wereld zal niet eindigen als uw water niet de juiste temperatuur of je niet het theezakje op tijd verwijderen. Als u liever een licht samentrekkend kwaliteit uw thee, laat u de tas in meer. Samen met de bitterheid komt een donkere brouwsel, hoewel, en meer tannines die kunnen vlek uw tanden. Hoe lang laat je de zak te steile, volgens de etiquette deskundige Peggy Post u moet verwijderen en plaats deze in een schoteltje voordat je je thee drinkt. U moet niet haast door middel van een goede kop thee.


gerelateerde artikelen