Tonijn is goed voor u bij Bodybuilding?

July 17

Tonijn is goed voor u bij Bodybuilding?

Bent u van bodybuilding, u weet dat het eten van een gezonde, is evenwichtige voeding elke dag net zo belangrijk als uw oefeningsregime. Vis, zoals tonijn, is een goede optie, want het is natuurlijk laag in vet en rijk aan hart-gezonde omega-3 vetzuren. Tonijn is ook een goede bron van mager eiwit. Vet-rijk voedsel en overtollige koolhydraten vervangen door verse of ingeblikte tonijn.

Hoeveelheid eiwit in tonijn

Misschien voel je anders over een eenvoudige blikje tonijn wanneer u zijn eiwitgehalte aan andere levensmiddelen vergelijkt. Volgens Columbia University, heeft een 5-ounce blikje tonijn 43 gram eiwit--evenveel als een 5-ounce stuk gebraden kip en meer dan een 5-ounce steak, die heeft 35 gram eiwit bevat. Dit bedrag is hoger dan andere eiwitrijke voedingsmiddelen zoals een ei, dat je 6 gram en een kopje bonen met 15 gram eiwit geeft.

Eiwitbehoefte

De Harvard School of Public Health adviseert dat hoeveel proteïne u nodig hebt in uw dieet per individu verschilt. De meeste volwassenen moeten ten minste 0,8 gram eiwit per dag voor elke kilo lichaamsgewicht. Voor een gemiddeld persoon op een 2.000-calorie dieet, dat betekent dat je 75 gram eiwit per dag. Bent u een bodybuilder die u iets meer eiwit wellicht te herstellen en het opbouwen van spieren. Columbia University adviseert dat de hoogste inname van eiwitten 1,5 tot 2 gram per kilogram lichaamsgewicht moet.

Bodybuilding voeding

Bent u van bodybuilding in de uitoefening van het verliezen van lichaamsvet en het krijgen van grotere spieren, misschien je denkt dat je moet veel meer eiwitten eten. Columbia University merkt echter dat bodybuilders nog moeten eet een evenwichtig dieet dat koolhydraten als de belangrijkste bron van brandstof bevat. Net als bij een ander type van voedsel, kan eten te veel eiwitten veroorzaken van gewichtstoename omdat het lichaam zet de extra bedragen om in vet. Bovendien kun teveel eiwit verteren een extra belasting op uw lever en nieren.

Magere eiwitten te snijden van de calorieën

Hoewel bodybuilding vaak ballaststoffen betekent up, is het nog steeds belangrijk om te eten een gezonde evenwichtige voeding en vermijden het eten van teveel calorieën. Harvard Health Publications merkt op dat het verliezen van een pond gewicht vereist genoeg oefening 3500 calorieën te verbranden. Dit kan dagen van matige lichaamsbeweging duren. Bovendien, als u probeert om gewicht te verliezen kan het nuttig zijn ter vervanging van de overtollige koolhydraten met laag vetgehalte, eiwitrijk voedsel. De overtollige koolhydraten vervangen en vetrijke voedingsmiddelen met eiwitrijke voedingsmiddelen zoals verse of ingeblikte tonijn. Als u van ingeblikte tonijn gebruikmaakt, kies zoutarm en magere variëteiten, verpakt in water in plaats van olie.


gerelateerde artikelen