De effecten van Chia Supplement voor de mens

April 28

De effecten van Chia Supplement voor de mens

De chia-plant produceert sommige van de gezondste zaden bekend voor de mens. De chia-plant van de mint familie, is een rijke bron van antioxidanten, vezels en andere voedingsstoffen. Chia zaad kan positieve invloed op de gezondheid van de mens voedings-, hart- en bloedvaten en voorkomen van bepaalde kankers. Aanzienlijk meer onderzoek is echter nodig ter ondersteuning van het gebruik van chia supplementen als een instrument tegen hart gerelateerde ziekten en kanker.

Voeding

De chia-plant, of salvia hispanica, gekweekt in het zuiden van Mexico, wordt aangeprezen voor haar zeer voeding zaden. Voormalige Universiteit van Arizona onderzoek professor Dr. Wayne Coates, stelt dat chia zaden bieden de hoogste bekende concentratie onverzadigde omega-3 vetzuren. De meervoudig onverzadigde vetzuren in chia--a-linoleenzuur en linolzuur--wordt gezegd dat het verminderen uw risico op het krijgen van cardiovasculaire ziekten. Daarnaast bevat Chia meer meervoudig onverzadigde vetzuren dan ieder andere gewas--83,2%, volgens Coates.

Chia supplementen zijn een goede bron van vitamine B, calcium, fosfor, kalium, zink en koper. Ze zijn ook een gemakkelijke manier om eiwitten en vezels in uw voeding. Chia zaden zijn samengesteld uit 19 tot en met 23 procent eiwit en 25 gram vezels bevatten. Bovenal zijn chia supplementen samengesteld uit krachtige anti-oxidanten die kunnen voorkomen van bepaalde kankers, alsmede bevordering van de gezondheid van het hart.

Hart en bloedvaten

Chia zaden kunnen voorkomen hart- en bloedvaten verwante aandoeningen. De website PubMed.gov gekenmerkt door een herziening van de 2009 van gepubliceerde wetenschappelijke gegevens over de gevolgen van chia supplementen voor de gezondheid. Onderzoek van de informatie voorgesteld chia supplementen kunnen profiteren van een verscheidenheid van voorwaarden waaronder hart-gerelateerde problemen.

De PubMed.gov review gevonden chia onderdelen misschien wel een effectieve behandeling voor angina pectoris, hartaanval, coronaire hart-en vaatziekten en beroerte. Bewijs leidde ook onderzoekers te geloven chia supplementen aandoeningen zoals hoge bloeddruk en hoog cholesterol kunnen helpen. Bovendien, kunnen Chia supplementen profiteren bloedstroom door de slagaders leerstoornissen en helpt om te voorkomen dat bloedstolsels. Onderzoekers benadrukken echter de behoefte aan meer uitgebreide studies voordat met behulp van een chia-aanvulling voor de behandeling van hart aandoeningen verwante.

Kanker

Chia bevat flavonols, krachtige anti-oxidanten, die kankerbestrijdende effecten kunnen hebben. Oxidatie---een proces die kan beschadigen cellen--minimale tot bijna onbestaande in chia vanwege haar overvloed aan anti-oxidanten is. Daarom, als een toegevoegde bonus, chia houdbaar vers veel langer dan andere vergelijkbare supplementen--zoals vlas. Dr. Coates zegt epizoötiologisch onderzoek geven hoge niveaus van flavonol rijk voedsel zoals chia exemplaren van Long-en maagkanker kan afnemen.

Het menselijk lichaam produceert natuurlijk vrije radicalen door het chemische proces genaamd oxidatie. Wanneer je iets eet of worden blootgesteld aan giftige stoffen zoals sigarettenrook, worden vrije radicalen gemaakt door de oxidatie van deze stoffen. Vrije radicalen zijn gedacht te maken van oxidatieve stress dat schadelijk is voor cellen en kunnen oorzaak ziekten zoals kanker. De National Institutes of Health meldt dat oxidatieve stress kan worden tegengegaan door antioxidanten zoals flavonol. Laboratoriumexperimenten blijkt dat antioxidanten daling van oxidatieve stress en het verminderen van de bijbehorende celschade, volgens de NIH. Flavonols gevonden in chia supplementen kan dus helpen kanker te voorkomen door de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress. Terwijl geloofd gunstig zijn voor de bestrijding van sommige kankers, moet chia nog worden bewezen effectief als een kankerbehandeling.


gerelateerde artikelen