Soorten medische plakband

September 2

Soorten medische plakband

Artsen, verpleegkundigen en andere gezondheidswerkers gebruik medische plakband ter dekking van dressings, beveiligde IV-lijnen, zuurstof slang of spalken. Thuis, een rol van medische plakband in uw EHBO-kit te beveiligen dressings en pads te houden. U kunt een all-purpose tape, hoewel speciale banden zijn ontworpen voor meer gespecialiseerde banen.

Papier

Papieren medische tape tranen gemakkelijk, waardoor het een snelle keuze voor lichte dressings. Papieren rompslomp houdt zich licht aan de huid. Dit is een goede keuze voor mensen met een gevoelige huid, zoals kleine kinderen en ouderen.

Kunststof

Kunststof medische tapes kunnen worden geperforeerd, waardoor lucht te bereiken van de wond en vocht te laten verdampen, of vaste. Stevige kunststof banden beschermen dressings tegen vocht. Kunststof banden zijn sterker dan papieren rompslomp en kunnen veilig houden zwaarder dressings of buizen. Hoewel sommige kunststof banden zijn geperforeerd gemakkelijk scheuren, moeten enkele op maat worden gesneden met een schaar.

Stof

Stof medische tapes, gemaakt van polyester, katoen, taffeta of een combinatie van vezels, zijn sterk en flexibel. Zij strekken ter dekking van lastige gebieden zoals boven de biceps, uitbreiden en contract met beweging. Deze tape is sterk genoeg om te houden van de zwaardere leidingen en dikke dressings of om samen te binden de helften van een kunststof splint. U kunt knippen stof tape met een schaar of scheuren.

Schuim

Schuim medische tape is dik en kussens. De sterkste medische tape, het kan houden zware compressie dressings. Foam tape is ook zeer elastisch, dus het is handig voor het bijhouden van dressings in plaats in lastige gebieden zoals de bocht van een knie of elleboog. U zult moeten scherpe schaar te knippen schuim medische tape.


gerelateerde artikelen