Omstandigheden veroorzaakt door een tekort van serotonine

May 15

Serotonine is een neurotransmitter die is gekoppeld aan veel fysiologische functies in het centrale zenuwstelsel. Het is gesynthetiseerd uit l & ndash; tryptofaan, een essentieel aminozuur gevonden in vele eiwitvoedsel. Ontoereikende niveau van serotonine in de hersenen kunnen leiden tot verschillende medische aandoeningen beïnvloeden stemming, slaap, agressie, eetstoornissen, eetlust en obesitas.

Stemmingsstoornissen

Volgens de onderzoekswetenschappers van het psychiatrisch aan de McGill University, kunnen lage serotonineniveaus predisponeren onderwerpen aan stemmingsstoornissen. Het nationale Instituut voor geestelijke gezondheid schat dat elk jaar ongeveer 21 miljoen Amerikaanse volwassenen een stemmingsstoornis zoals depressieve stoornis, dysthyme stoornis en/of bipolaire wanorde hebben. Stemmingsstoornissen kunnen worden behandeld met anti-depressieve medicijnen zoals tricyclics, monoamine-oxidase remmers en selectieve serotonine heropname remmers die werken door te verhogen of het behoud van de serotonineniveaus in de hersenen synaps.

Slaapstoornissen

Serotonine speelt een belangrijke rol bij het reguleren van de slaap/waak-cyclus en in de hersenen te induceren en onderhouden van slaap nodig is. Serotonine is een voorloper in de productie van melatonine, een hormoon gemaakt in de hersenen die circadiane ritme, een biologisch proces regelt van reageren op en balanceren van daglicht en duisternis over een 24-uurs cyclus. Onderzoekers in Nederland en Frankrijk hebben aangetoond dat slapeloosheid kan worden veroorzaakt door desensibilisatie van serotonine receptoren in de hersenen en lage nachtelijke productie van melatonine van serotonine, respectievelijk.

Agressie

Psychologen aan de Universiteit van Cambridge gemeld dat serotonine speelt een belangrijke rol bij het reguleren van agressie. Hun studie toont aan dat mensen met gemanipuleerde lagere serotonineniveaus meer agressieve waren. Deze observatie helpt te verklaren waarom sommige mensen agressief wanneer honger omdat serotonine is gemaakt van inname van l-tryptofaan.

Eetstoornissen

Onderzoekers van de psychiatrie aan Beth Israel Hospital in Boston studeerde bewijs voor wijzigingen in de serotonine bij patiënten met anorexia nervosa, boulimie en depressie. Ze concludeerden dat de bijzondere waardevermindering van serotonine gelijktijdige of opeenvolgende tijdvakken van overmatig eten, gedrags impulsiviteit en depressie in patiënten met deze eetstoornissen kan veroorzaken. Geestelijke gezondheid Amerika schatten dat 85 procent van de mensen met eetstoornissen vrouw zijn, en dat tot 3,7 procent en 4,2 procent van de vrouwen lijden aan anorexie of boulimie, respectievelijk, op enig moment tijdens hun leven.

Eetlust en obesitas

Richard Wurtman, M.D., en Judith Wurtman, Ph.D., van Massachusetts Institute of Technology, hebben onderzocht de relatie tussen serotonine, eetlust en obesitas. Ze concludeerden dat verminderde hersenen serotonine lijkt te worden betrokken bij stoornissen in de stemming en eetlust die invloed hebben op overgewicht individuen die hunkeren naar en overmatige consumptie van koolhydraat-rijke voedingsmiddelen. Een koolhydraat-rijke, eiwit-arme maaltijd stimuleert l-tryptofaan & rsquo; s transport over de bloed - hersen barrière in de hersenen voor de synthese van serotonine. De hersenen maakt gebruik van voedsel-geïnduceerde veranderingen in serotonine aan invloed op de keuze van wat te eten bij de volgende maaltijd. Veel mensen leren te eten te veel koolhydraten om hun stemming. Dit voedsel-geïnduceerde stimulatie van serotonine productie in de hersenen vaak veroorzaakt gewichtstoename.


gerelateerde artikelen