Aanbevolen inname van eenvoudige koolhydraten

July 26

Aanbevolen inname van eenvoudige koolhydraten

Koolhydraten vertegenwoordigen het grootste percentage van de calorieën in de typische Amerikaanse dieet. Hoewel u eerste van granen, fruit en groenten als koolhydraten denkt misschien, bieden andere voedingsmiddelen zoals melk en noten ook koolhydraten. Zetmeel, vezels en suiker zijn de primaire gegevenstypen van koolhydraten en dergelijke kunnen verder worden gecategoriseerd als eenvoudig of complex. Voedingsmiddelen met een of twee suikers worden algemeen ingedeeld als eenvoudige koolhydraten.

Identificatie

Aanbevolen inname van eenvoudige koolhydraten

Koolhydraten met drie of meer gekoppelde suikers bevatten zetmeel en vezels, die zijn gecategoriseerd als complexe koolhydraten. Eenvoudige koolhydraten – of degenen met enkele of dubbele suiker moleculen – de fructose in fruit, galactose in melk, maltose in sommige soorten groenten, lactose in zuivel producten en lijstsuiker, opnemen of sacharose. Sommige voedingsmiddelen, met inbegrip van groenten en fruit, bevatten zowel eenvoudige als complexe koolhydraten.

Natuurlijke suikers

Aanbevolen inname van eenvoudige koolhydraten

Terwijl er worden aanbevolen limieten voor toegevoegde suiker in uw dieet, eenvoudige koolhydraten gevonden natuurlijk in voedingsmiddelen zoals melk, fruit en groenten zijn deel van hun voeding pakket, verklaart de dieet richtsnoeren voor Amerikanen 2010. Beperking van dergelijke levensmiddelen te bezuinigen op eenvoudige koolhydraten zou beroven van uw dieet van vitaminen en mineralen nodig om goed te functioneren.

Aanbevelingen

Aanbevolen inname van eenvoudige koolhydraten

Hoewel er niet een officiële aanbevolen inname van eenvoudige koolhydraten, is de aanbevolen inname van koolhydraten in het algemeen 45 tot 65 procent van de totale calorieën. Door te overwegen voedingsaanbevelingen voor voedingsmiddelen die van nature suikers bevatten, kunt u een passend bedrag van eenvoudige koolhydraten integreren in uw dieet. De U.S. Department of Agriculture raadt aan dat volwassenen 1 1/2 tot 2 kopjes groenten dagelijks, bijvoorbeeld consumeren. Volwassenen worden ook aangemoedigd om het equivalent van 3 kopjes van zuivel dagelijks, evenals 2 tot en met 3 kopjes groenten.

Toegevoegde suikers

Aanbevolen inname van eenvoudige koolhydraten

Suiker aan levensmiddelen toegevoegd biedt extra calorieën zonder verbetering van de voedingsinhoud. Dientengevolge beveelt de USDA dat u toegevoegde suikers beperken. Dit omvat geen suiker die u aan dranken of voedsel thuis toevoegt, evenals die toegevoegd aan verpakte levensmiddelen tijdens de verwerking. USDA voedingspatronen toewijzen meestal slechts 5 procent tot 15 procent van de totale calorieën als discretionaire calorieën, die kunnen worden gebruikt om aan te passen vaste vetten en toegevoegde suikers. De American Heart Association stelt dat vrouwen limiet toegevoegde suiker inname tot 100 calorieën en mannen tot 150 calorieën.


gerelateerde artikelen