Wat zijn de oorzaken van gewelddadig gedrag bij kinderen?

April 20

Wat zijn de oorzaken van gewelddadig gedrag bij kinderen?

Geweld bij kinderen omvat een scala van gedrag, met inbegrip van bedreigingen, intimidatie, schade aan dieren, agressie naar anderen, explosieve humeur tantrums en gewapende aanval. Kinderen die een patroon van dergelijk gedrag vertonen zijn vaak gediagnosticeerd met een psychiatrische ziekte bekend als gedragsstoornis. De oorzaken van gewelddadig gedrag--- en gedrag stoornis---is moeilijk te pin omlaag. Volgens de American Academy of kind & Adolescent Psychiatry, of AACAP, "talrijke onderzoeken is gebleken dat een complexe interactie of een combinatie van factoren tot een verhoogd risico op gewelddadig gedrag bij kinderen en adolescenten leidt."

Genetica en milieu

Stephen Scott, een kind en adolescent psycholoog schrijven in de "British Medical Journal," voerde een grondige herziening van het onderzoek naar jeugd gedrag stoornis. Hij ontdekt dat kinderen van antisociaal ouders meer kans op het ontwikkelen van gedrag stoornis, zelfs als zij worden opgewekt in een adoptie huis. Dit suggereert een erfelijke of genetische, oorzaak van geweld onder jongeren. Op hetzelfde moment is het risico van het ontwikkelen van gedrag stoornis onder deze kinderen zelfs hoger, als zij worden opgewekt in een ongunstige gezinssituatie, suggereren dat omgevingsfactoren ook op het werk in het veroorzaken van gewelddadig gedrag bij kinderen.

Slecht ouderschap

Scott meldt dat de verschillende aspecten van het ouderschap tot gewelddadig gedrag bij kinderen bijdragen kunnen. Hij bevat vijf ouderschap gebreken in het bijzonder: slechte toezicht; grillige, harde discipline; ouderlijke disharmonie; afwijzing van het kind; en beperkte betrokkenheid bij de activiteiten van het kind. Ouders die dit gedrag vertonen deelnemen aan een ouder-kind interactie patroon dat onbedoeld stimuleert en beloont agressiviteit bij hun kinderen.

Blootstelling aan geweld

Zestig procent van de kinderen in Amerika worden blootgesteld aan geweld in huis, op school of in de Gemeenschap jaarlijks, volgens de Office van Jeugdrecht en preventie van delinquentie of OJJDP. De OJJDP stelt: "Kinderen die zijn blootgesteld aan geweld ondergaan blijvend fysieke, mentale en emotionele letsel," en vaker in geweld zich engageren.

Sociale en economische factoren

Een scala aan sociale en economische factoren kan scheppen die tot geweld onder kinderen en tieners leiden, volgens de AACAP. Deze factoren kunnen omvatten familie stresssituaties zoals single ouderschap, het uiteenvallen van een huwelijk, ouderlijke werkloosheid, armoede en ernstige ontbering.

De Media

Er is discussie over de rol van de media---met name geweld op televisie, films en videospellen---in het veroorzaken van geweld bij kinderen en tieners. Sommige onderzoek heeft gevonden een correlatie tussen geweld van de media en reële geweld. Bijvoorbeeld, een studie van de 2010 onder leiding van onderzoekers van de Columbia-universiteit en Mount Sinai Medical Center in New York gevonden dat adolescenten die meer dan één uur televisie per dag werden meer kans te plegen gewelddadige gezien fungeert als volwassenen.


gerelateerde artikelen