Overtollige vitaminen kunnen leiden tot rode vlekjes op de huid?

June 13

Overtollige vitaminen kunnen leiden tot rode vlekjes op de huid?

Een teveel aan vitaminen nemen zal niet leiden tot sproeten. Sproeten, is afkomstig van de productie van melanine in je huid. Sommige melanocyten--cellen die pigment productie--produceren meer melanine, die uw huid donkerder, dan anderen. Sproeten, kleine gebieden van pigmentatie, verschijnen na blootstelling aan de zon, hoewel sommige mensen het hele jaar door sproeten hebben. Vitamine overdosis kunnen leiden tot een aantal huiduitslag die kan lijken op sproeten, echter. Als u meer vitaminen nemen dan aanbevolen en sproet-achtige vlekken te ontwikkelen, moet u uw arts raadplegen.

Huiduitslag die vergelijkbaar zijn met sproeten

De reacties van de huid die kunnen lijken op sproeten omvatten petechiae, kleine rode vlekjes waar bloeden onder de huid en huiduitslag gebeurt. Petechiae, zoals sproeten, niet blancheren of draai witte wanneer je druk op hen; ze lijken bruin of paars in plaats van rood in sommige gevallen. Terwijl ze vaak nauwkeurig vastgestelde grootte, kunnen ze ook mengen tot een grotere plek die vrij gelijkaardig aan een sproet zou kunnen zien. Petechiae optreden wanneer uw bloed niet normaal stollen. Sommige vitaminen kunnen interfereren met de bloedstolling; anticoagulatie medicatie kunnen ook leiden tot petichiae. Petechiae kan ook optreden als onderdeel van een infectie. Andere huiduitslag die vergelijkbaar zijn met sproeten kunnen vlekkerig of schilferige. Huiduitslag kunnen plat, zoals sproeten, of lichtjes opgeheven. Huiduitslag talrijke oorzaken hebben, van vitamine overdosis aan virussen of allergische reacties.

Oorzaken

Overtollige hoeveelheden B-complex vitamines--vooral vitamine B-1, B-7 of B-8--kan leiden tot huiduitslag. Overdosissen van B-8, ook wel genoemd inositol, kunnen leiden tot een acne-achtige huiduitslag. Nemen van teveel vitamine E kan interfereren met de bloedstolling, die petechiae aan formulier onder de huid kan veroorzaken. Elke vitamine kan een uitslag als u allergisch voor de kleurstoffen, de coating of het materiaal gebruikt bent voor de vervaardiging van het.

Behandelingen

Tenzij u hebt net een extra tijd in de zon, sproeten meestal niet plotseling. Hebt u een uitslag die als sproeten eruitziet, neem contact op met uw arts. Als het nemen van grote hoeveelheden vitamine E of B-complex vitamines, wordt er bij het stoppen van de vitaminen normaal het probleem genezen. Hebt u petechiae als gevolg van een overdosis van vitamine E, kan uw arts controleren uw bloeden tijd om ervoor te zorgen dat het probleem opgelost. Hij kan andere tests van het bloed om ervoor te zorgen dat je hoeft niet een ander onderliggend bloeden probleem dat behandeling moet controleren.

Overwegingen

Overtollige bloeden in de huid van een overdosis vitamine E ernstige gezondheidsproblemen gevolgen hebben, vooral als u ook bloed verdunners nemen. Interne bloeden kan optreden die kunnen schade aan vitale organen of verhogen van uw risico op beroerte. Een meta-analyse van Harvard Medical School van zeven klinische proeven meldde in het November 2010 nummer van "BMJ" over de risico's van vitamine E en beroerte. Het overzicht vond een 22 percentenverhoging in hemorragische beroerte in mensen die vitamine E supplementen. Als u merkt dat een toename van de petechiae, laat uw arts onmiddellijk weten en stoppen met het supplement.


gerelateerde artikelen